Hurrikaani lähellä runkosarjan voittoa

LENTOPALLO Leka Volley–Hurrikaani 0–3 (20–25, 14–25, 16–25).
Pielaveden Sampo–Hurrikaani 2–3 (19–25, 22–25, 25–21, 25–22, 12–15).
Kun Mestaruusliigan runkosarjaa on Hurrikaanilla jäljellä kolme ottelua, on se lähellä seurahistorian toista kertaa runkosarjan voittoa. Tällä viikolla joukkueella on mahdollisuus varmistaa runkosarjan kärkipaikka ennen päätöskierrosta Valepan vieraana.
– Vielä tarvitaan kaksi voittoa, jotta runkosarjan voitto on varma. Sitä lähdetään hakemaan. Pitää kuitenkin keskittyä nyt ensin keskiviikon vieraspeliin Raisiossa, päävalmentaja Lauri Rantanen rauhoitteli.
Hurrikaanin mahdollisuudet runkosarjan voittoon paranivat entisestään viikonlopun aikana. Se onnistui ensin lauantaina Leka Volleyn vieraana syöttämään ja hyökkäämään lähes näytöstyyliin kauden suurimman pettymyksen Lekan nurin.
Sen jälkeen sunnuntaina Sampon kotisalissa Hurrikaani aloitti vahvasti voittaen kaksi ensimmäistä erää. Rantasen mukaan alku oli kova, mutta kotijoukkue paransi pitkän erätauon jälkeen ja pääsi ottelun paremmin kiinni.
– Oikeastaan Sampo puolusti todella hyvin. Melkein jokainen meidän kova pommimme nousi peliin, ja jatkopalloissa isännät olivat tehokkaita.
Sampo onnistui venyttämään ottelun ratkaisun viidenteen erään saakka. Siinä Mikko Oivanen otti isännän otteet ja pikkuhiljaa Hurrikaani pääsi takaisin niskan päälle.
– Aika lähelle voittoa pääsimme. Saimme syötöllä kolmannessa ja neljännessä erässä Hurrikaanin vastaanottoa rikki ja pääsimme hyökkäämään paremmin, neljän kauden ajan Hurrikaania edustanut passari Petteri Penttinen kommentoi mykykeiton äärellä.
Penttisen mukaan suurimmat erot joukkueiden välille tulivat syöttöpelissä ja vastaanoton jälkeisissä hyökkäyksissä.
– Hurrikaani tekee muutamat asiat tarkemmin ja paremmin, mutta meidän pelimme on kehittynyt kauden aikana. Me taistelemme kolmannesta sijasta.
Viikonlopun voitot Savossa kasvattivat Hurrikaanin voittoputken 14 ottelun mittaiseksi. Se ei ole hävinnyt yhtään runkosarjan vieraspeliä koko kauden aikana ja ainoan tappion sille on aiheuttanut Valepa Loimaalla viime joulukuussa. Tällä hetkellä näyttää siltä, että kyseiset joukkueet saattavat olla vahvoilla, kun pudotuspelit alkavat. Kun edellisen kerran (2011–2012) Hurrikaani voitti runkosarjan, se eteni aina finaaleihin saakka. Silloin vastassa oli Valepa, joka myös nappasi kirkkaimmat mitalit. Nyky-Hurrikaani on silloiseen joukkueeseen verrattuna rakennettu hiukan eri tavalla. Nyt joukkueesta löytyy selvästi muutama profiilipelaaja enemmän ja syöttöpeli on vahvempaa. Veljekset Oivanen kantavat joukkuetta, mutta sen lisäksi yleispelaajien välillä vallitseva kilpailutilanne palvelee joukkueen etua. Kun Jesse Mäntylä on ottanut takakentällä aiempaa isompaa roolia, voidaan joukkueen odottaa pelaavan vielä pitkälle kevääseen saakka.
Mikä tärkeintä, joukkue näyttää olevan myös henkisesti erittäin vahva. Siitä kertoo karu tilasto: Hurrikaani on voittanut tällä kaudella kaikki viisieräiset pelit, joita se on pelannut kuusi kappaletta. Mutta, kuten Rantanen sanoi, nyt edetään ottelu kerrallaan ja keskittyminen on suunnattava aina vain seuraavaan kamppailuun.

Valtteri Arra

 

Jesse Mäntylä. Arkistokuva: Juuso Riponiemi.

OP Edustajistovaalit


Lähitapiola
Sää

Kesälehti 2018

Plus-tilaus

Sudokuttaako?

Arkistot

Ampiainen grillilihan kimpussa

Ampiaiset ovat paitsi makean- myös proteiininhimoisia. Ne kuljettavat grillilihankimpaleita pesässä kasvaville toukille. Kuvaus: Valtteri Marjamäki.

1st Annual X-frame Meet, 19.7.2018, Loimaan Lehti

Loimaalla järjestettiin x-runkoisten Chevroletien (1958-1964) kokoontuminen. Paikalle saapui 15 autoa, joista tässä letkassa 13. Loimaan Lehti/Kati Uusitalo

Loimaan varhaiskasvatuksen yhteislaulutempaus 17.5.2018

Loimaan kaupungin varhaiskasvatus järjesti torstaina lapsille ja vanhemmille yhteislaulutilaisuuden pesisstadionilla Allsång-hengessä. Paikalla oli viitisensataa laulajaa ja leikkijää. Video: Katriina Reijonen

Pala Kakkua

Digilehti

Lue Loimaan Lehti

Loimaan Lehti on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

 

Osta irtonumero
Tilaa digilehti

Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.

Tutustu ja ihastu

TS rekry

Muualla