ILOINEN PIHA 10: Silmäniloa ympäri vuoden

LOIMAA/KOJONKULMA Marjatta ja Matti Tuomiston maatilan pihalla on useita isoja kukkaistutuksia, puita ja pensaita, mutta myös hyötypuutarha omenapuineen. Pihaa kiertää puiden suojassa lenkkipolku.

Marjatta Tuomiston lempipaikka on kärhön alla, josta näkee suihkulähdettä ympäröivät istutukset. Kuva: Kati Uusitalo

Piha on perustettu vuonna 1981, kun Tuomistot muuttivat taloon. Tontti on parin hehtaarin kivinen karimäki, jota on pikkuhiljaa tehty puutarhaksi. Se aloitettiin istuttamalla tuulensuojaksi kuusia tontin ympäri, ja nyt niitä on piha-alueella yli 200. Iso osa niistä on Marjatta Tuomiston muotoon leikkaamia.
Pihapiirissä on myös saunamökki, jonka terassilla voi ihailla pihan kauniita näkymiä.
– Pihassamme on parasta, että siellä on silmänruokaa, vaikka vähän tässä kasvaa oikeaa ruokaakin. Piha on rakennettu siten, että se olisi ympäri vuoden kaunis. Kukinta alkaa huhtikuussa ja viimeiset kukkivat lokakuussa, Marjatta Tuomisto sanoo.

Kati Uusitalo

Tuomistojen pihalla kasvetaan kilpaa. Raparperin lehden kasvua esittelee Marjatta Tuomisto. Kuva: Kati Uusitalo

Oi jospa kerran sinne satumaahan käydä vois… Tuomistojen pihalla satumaassa voi käydä vaikka joka päivä. Kuva: Kati Uusitalo

Monenväristä vihreää ja ilopilkkuina muita värejä. Kukkaryhmät on sommiteltu kuin taideteokset. Kuva: Kati Uusitalo

Suihkulähde solisee kukkameressä. Kuva: Kati Uusitalo

Kukkaryhmien keskellä kohoavat Marjatta Tuomiston erimuotoisiksi leikkaamat havupuut. Kuva: Kati Uusitalo

 

 

Lue lisää 26.8.2017 lehdestä

OP Edustajistovaalit


Lähitapiola
Sää

Kesälehti 2018

Plus-tilaus

Sudokuttaako?

Arkistot

Ampiainen grillilihan kimpussa

Ampiaiset ovat paitsi makean- myös proteiininhimoisia. Ne kuljettavat grillilihankimpaleita pesässä kasvaville toukille. Kuvaus: Valtteri Marjamäki.

1st Annual X-frame Meet, 19.7.2018, Loimaan Lehti

Loimaalla järjestettiin x-runkoisten Chevroletien (1958-1964) kokoontuminen. Paikalle saapui 15 autoa, joista tässä letkassa 13. Loimaan Lehti/Kati Uusitalo

Loimaan varhaiskasvatuksen yhteislaulutempaus 17.5.2018

Loimaan kaupungin varhaiskasvatus järjesti torstaina lapsille ja vanhemmille yhteislaulutilaisuuden pesisstadionilla Allsång-hengessä. Paikalla oli viitisensataa laulajaa ja leikkijää. Video: Katriina Reijonen

Pala Kakkua

Digilehti

Lue Loimaan Lehti

Loimaan Lehti on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

 

Osta irtonumero
Tilaa digilehti

Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.

Tutustu ja ihastu

TS rekry

Muualla