Hurrikaani Suomen cupin finaaliturnaukseen

Hurrikaanin Matti Oivanen seurasi, kun joukkuetoveri Antti Ropponen mäjäytti pallon raisiolaisten puolelle. Kuva: Juuso Riponiemi

LENTOPALLO Hurrikaani–Loimu 3-1 (21–25, 25–18, 25–12, 25–16).
Sunnuntainen 3–2-vierasvoitto Loimusta antoi Hurrikaanille toiseen osaotteluun hyvät lähtökohdat. Sille riittäisi jatkopaikkaan mikä tahansa voittotulos. Ja keskiviikkona Hurrikaani osoitti sellaista raivoa, että se lupaa hyvää tulevaisuutta ajatellen.
Vaikka avauserä lipsahti tukevasta johtotilanteesta huolimatta Loimulle, osasi kotijoukkue kasata ajatukset toiseen erään. Toisesta erästä alkaen kentällä ei ollut kuin yksi joukkue. Hurrikaani myrskysi syöttöpelissä Loimun merihätään, ja Matti Oivasen viiden torjuntapisteen ja neljän ässän lisukkeeksi Antti Ropponen oli hyökkäyspelissä täysin mahdoton torjuttava.
Ropponen ja Maksim Buculjevic pelasivat parhaan yhteisen ottelun tähän mennessä. Serbialainen tarjoili niin mahtavia hyökkäyspaikkoja, ettei Ropposen tarvinnut kuin keskittyä pallon tappamiseen. Hyvin usein hakkuria vastassa ei ollut kuin yksi torjuja. Ropposen 26 pistettä ja 73 prosentin hyökkäyslukemat ovat erinomaiset.
– Aloitimme hyvin ja kontrolloimme peliä. Sitten päästettiin kotijoukkue toisessa erässä Tapio Toiviaisen syöttövuorolla hiukan karkuun, eikä muuta tarvittu. Hurrikaanin kaltainen joukkue kun pääsee parin-kolmen pisteen johtoasemaan, se saa syöttää ja hyökätä rennosti. Silloin sitä on vaikea saada enää kiinni, vierasjoukkueen päävalmentaja Christophe Achten kertasi.

VAIKKA tilastot osoittavat, että Hurrikaani oli pelin jokaisella osa-alueella niskan päällä, oli voitossa paljon muutakin positiivista. Ropposen vaatimaton iltapuhde sunnuntaina oli keskiviikkoon mennessä osattu nollata ja pohjalainen pelasi Hurrikaani-ajan parhaan pelinsä. Ja se tapahtui juuri oikeaan aikaan.
Lievästä loukkaantumisesta kärsinyt Max Staplesin korvannut Toiviainen oli jälleen yksi taistelun suurimpia sotureita. Hyökkäyspelin lisäksi Toiviaisen liikkuminen ja puolustuspelaaminen antoivat joukkueelle mahdollisuuksia jatkopalloihin. Voitto antaa myös koko joukkueelle lisää itseluottamusta, joka on alkukauden aikana ollut osittain kadoksissa.
– Ollaan hävitty aika monta peliä, joten siinäkin mielessä hyvä voitto, päävalmentaja Lauri Rantanen myönsi.

LOIMU-LEIRISSÄ tappio otettiin raskaasti. Raisiolaiset tulivat pelaamaan tosissaan finaalipaikasta, mutta yritys jäi jostain syystä täysin pannukakuksi. Achten pohti, että osalla joukkueen pelaajista taisi olla jo joulu ja joulupukki mielessä. Omien peliin hyvin närkästynyt belgialainen teki ottelun aikana kaikkensa. Ottelun kuluessa lähes jokainen aloitusseitsikon pelaaja sai istua vaihtopenkillä. Siitäkään ei ollut mitään apua kotijoukkueen vyöryessä päälle.

KOTIVOITTO jätti ilmaan ainakin yhden ison kysymyksen: Miten joukkue pärjää jatkossa, kun ainakin Tom Douglas-Powell näytti kentällä varovan jalkaansa ja irvistelikin välillä pahaenteisesti.
Kun Staples otettiin vamman takia kesken pelin pois, alkaa Hurrikaanilta loppua terveet yleispelaajat. Pitää muistaa, että Kasimir Vuorinen ei ole vielä päässyt edes aloittamaan kautta, joten Rantasella ja joukkueen huollolla riittää ohjelmaa, että pelaajat saadaan parsittua kuntoon.

Valtteri Arra

OP Edustajistovaalit


Lähitapiola
Sää

Kesälehti 2018

Plus-tilaus

Sudokuttaako?

Arkistot

Ampiainen grillilihan kimpussa

Ampiaiset ovat paitsi makean- myös proteiininhimoisia. Ne kuljettavat grillilihankimpaleita pesässä kasvaville toukille. Kuvaus: Valtteri Marjamäki.

1st Annual X-frame Meet, 19.7.2018, Loimaan Lehti

Loimaalla järjestettiin x-runkoisten Chevroletien (1958-1964) kokoontuminen. Paikalle saapui 15 autoa, joista tässä letkassa 13. Loimaan Lehti/Kati Uusitalo

Loimaan varhaiskasvatuksen yhteislaulutempaus 17.5.2018

Loimaan kaupungin varhaiskasvatus järjesti torstaina lapsille ja vanhemmille yhteislaulutilaisuuden pesisstadionilla Allsång-hengessä. Paikalla oli viitisensataa laulajaa ja leikkijää. Video: Katriina Reijonen

Pala Kakkua

Digilehti

Lue Loimaan Lehti

Loimaan Lehti on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

 

Osta irtonumero
Tilaa digilehti

Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.

Tutustu ja ihastu

TS rekry

Muualla