Hurrikaanille paikallisvoitto Loimusta

Matti Oivanen, Max Staples ja Matti Toivola valmistelivat hyökkäystä. Kuva: Juuso Riponiemi

LENTOPALLO Hurrikaani–Loimu 3–1 (25–18, 25–18, 19–25, 25–12).
Hurrikaani päätti Mestaruusliigan syyskauden esittämällä murskaavaa ylivoimaa kotiyleisölle. Se paketoi Raision Loimun neljässä erässä rusettiin vakuuttavalla tavalla. Kolmannen erän lipuminen Loimulle oli lähinnä työtapaturma, muuten kotijoukkue määräsi ottelun tahdin.

ISÄNTIEN VALTIT olivat murhaavan tehokas syöttöpeli, joka puhkoi peräti 12 kertaa Loimun vastaanoton ässäsyötön merkiksi. Myös Matti Toivolan valinta passariksi oli päävalmentaja Lauri Rantaselta nappivalinta. Kovalla itseluottamuksella pelannut Toivola toi kentälle energiaa ja taistelua, joka näkyi varsinkin puolustuspalloissa.
Vierasjoukkueen päävalmentaja Christophe Achten ei todellakaan silitellyt omiensa päitä pelin jälkeen. Belgialainen oli totaalisen pettynyt joukkueensa pelaamiseen ja asenteen puuttumiseen.
– Me olimme selvästi tyytyväisiä, että voitimme jo kertaalleen Hurrikaanin tällä kaudella. Olen ymmärtänyt, että viimeksi voitimme Loimaalla noin parikymmentä vuotta sitten, ironisoi Achten.
Rantanen kommentoi edellisen vieraspelin jälkeen, että kausi on ollut yhtä aallonharjaa ja pohjakosketusta. Nyt joukkue oli aallonharjalla ja korkealla. Aloitussyöttö teki Loimun hyökkäyspelaamisen vaikeaksi, ja se edesauttoi kotijoukkueen pääsemistä hyvin rakentamaan torjuntaa vierasjoukkueen eteen. Toivola oli tässäkin tehokas, hiukan yllättäen kentän lyhimpiin lukeutuva passari napsi peräti kolme torjuntapistettä. Sen lisäksi Hurrikaani pääsi Loimun hyökkäyksen jälkeen hyökkäämään jatkopallopisteitä huomattavasti vieraitaan tehokkaammin.
– Meillä oli vastaanottopelaaminen älyttömän kova. En muista, koska meille on kirjattu vastaanottoprosentiksi täydet sata, kuten nyt neljänteen erään, hämmästeli päävalmentaja.
Rantasen ja Hurrikaanin kotivoitto hienon Isku-vierasvoiton jatkoksi antaa jälleen lisää luottamusta jatkon suhteen. Lauantaina Tom Douglas-Powell oli erittäin vahva syöttöruudussa ja jatkopallohyökkäyksissä. Toivolan passipeli ei välttämättä ole aivan liigan kärkeä, mutta hänen tuomansa lisäbuusti vaikuttaa positiivisesti jokaiseen pelaajaan kentällä.
– Tänään pelattiin kolme ehjää erää. Vielä ei peli kestä huipputasolla koko ottelua, mutta parempaan suuntaan mennään koko ajan, Rantanen mietti.

VIELÄ Hurrikaani ei kuitenkaan pääse joululomalle, sillä se pakkasi eilen matkalaukut ja lähti kohti Valko-Venäjää. Siellä se kohtaa keskiviikkona CEV-cupin toisessa osaottelussa Salihorskin, jolle se hävisi Loimaalla 3–0.
– Otetaan voitto kolmessa erässä ja sen jälkeen voitetaan kultainen erä ja mennään jatkoon, Antti Ropponen tuumasi itsevarmasti.
Keskiviikon jälkeen on tiedossa, miten Valko-Venäjällä kävi. Se on varma asia, että joulun jälkeen joukkueella alkaa melkoiset härkäviikot. Se matkaa vielä ennen vuodenvaihdetta Rovaniemelle ja Kokkolaan ja tammikuussa on vuorossa vieraspelit Kuopiossa, Pielavedellä, toistamiseen Rovaniemellä ja kerran Oulussa.
Tammikuu tuleekin näyttelemään kohtalon kuukautta siinä, mistä sijoista Hurrikaani taistelee keväällä.

Valtteri Arra

OP Edustajistovaalit


Lähitapiola
Sää

Plus-tilaus

Sudokuttaako?

Arkistot

Ämmät Äänessä

Ämmät äänessä -levynjulkaisukonsertti Loimaan Taidetalossa 11.12.2018.

Ämmät Äänessä

Ämmät äänessä -levynjulkaisukonsertti Loimaan Taidetalossa 11.12.2018.

Ämmät Äänessä

Ämmät äänessä -levynjulkaisukonsertti Loimaan Taidetalossa 11.12.2018.

Pala Kakkua

Digilehti

Lue Loimaan Lehti

Loimaan Lehti on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

 

Osta irtonumero
Tilaa digilehti

Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.

Tutustu ja ihastu

TS rekry

Muualla