Lapset pysyvät etusijalla – Anja Uusitalo siirtyy pitkän työuransa jälkeen eläkepäiville nauttimaan lastenlasten hoitamisesta

LOIMAA Syksystä saakka Anja Uusitalo on laskeskellut, milloin vapaus koittaa. Ei sillä, että työ olisi vastenmielistä, päinvastoin. Seurakunnan lapsityönohjaaja ja lähetyssihteeri, 60/40-työjaolla, Anja Uusitalo rakastaa työtään ja on jo nyt puolitoista vuotta ollut ylimääräistä töissä virallisen eläkeiän tultua täyteen.

Lasten hartaustuokioissa havaintomateriaalit ovat tärkeitä, olivat ne sitten nukkeja tai kuvia. Anja Uusitalo tietää vuosien kokemuksella, että lasten kanssa tulee myös keskustella käsitellyistä asioista, ettei mikään kerrotusta jää ahdistamaan lapsen mieltä. Kuva: Katriina Reijonen

– Työsarkani on ollut laaja ja olen aina halunnut tehdä kaiken niin hyvin kuin mahdollista. Lähetystyössä on mukana innokkaita talkoolaisia, joiden innokkuuden varassa itsekin jaksaa, mutta väsymys tulee mukaan tällä iällä.
Uusitalo pitää ylityövapaita ja vuosilomaa tammi-maaliskuun ja jää virallisesti eläkkeelle huhtikuun 1. päivä. Viimeiset seurakunnan tuokiot päiväkodeissa ovat olleet yhtä juhlaa.
– Sain paljon kortteja ja lahjoja. Halattu on paljon ja toivotettu hyviä eläkepäiviä. Välillä on meinannut ihan tulla tippa linssiin, Uusitalo kertoo ja kiittää lämpimästi kaikkia, joiden kanssa töitä on tehty viimeiset 30 vuotta.

ELÄKEPÄIVILLÄ hoitovuorossa ovat omat lastenlapset.
– Ihanaa, kun saa olla lastenlasten kanssa. Omien kanssa on aina kasvatusvastuu, mutta nyt saa vain nauttia. Isovanhempien kanssa lapset eivät sohlaa. Sitä vain toivoisin, että saisin olla terve ja jaksaisin heidän kanssaan.
Myös vuosikausiksi taka-alalle jääneelle lukemiselle löytyy toivon mukaan aikaa, samoin käsitöille.

Katriina Reijonen

 

Lue lisää 4.1.2018 lehdestä

OP Edustajistovaalit


Lähitapiola
Sää

Plus-tilaus

Sudokuttaako?

Arkistot

Ämmät Äänessä

Ämmät äänessä -levynjulkaisukonsertti Loimaan Taidetalossa 11.12.2018.

Ämmät Äänessä

Ämmät äänessä -levynjulkaisukonsertti Loimaan Taidetalossa 11.12.2018.

Ämmät Äänessä

Ämmät äänessä -levynjulkaisukonsertti Loimaan Taidetalossa 11.12.2018.

Pala Kakkua

Digilehti

Lue Loimaan Lehti

Loimaan Lehti on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

 

Osta irtonumero
Tilaa digilehti

Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.

Tutustu ja ihastu

TS rekry

Muualla