Koti Loimaalta 2018

Lentopalloliigan hallitus: tarkennuksia katsojavastuun ohjeistuksiin

LENTOPALLON Mestaruusliigan hallitus haluaa tarkentaa sitä, miten pitkälle ottelutapahtumia järjestävät seurat ovat vastuussa seuran virallisten ja epävirallisten faniryhmien sekä muiden katsojien käyttäytymisestä pelien aikana.
Hallitus keskusteli asiasta maanantaina, minkä pontimena olivat Kokkolassa 24. helmikuuta pelatun Tiikerit-Hurrikaani-ottelun tapahtumat (LL 6.3.).
– Liigalla on luonnollisesti nollatoleranssi rasismin suhteen. Kyseisen ottelun tapahtumat olivat tavallaan hyvä herätys siihen, että tätäkin linjausta pitää korostaa ja terävöittää entisestään, liigan toiminnanjohtaja Jussi Jokinen sanoo.
Hän toteaa, että yksittäisten ottelutapahtumien järjestyksenpito ja turvallisuus ovat aina järjestävän seuran vastuulla.
– Mestaruusliigan hallitus ei lähde tuomariksi varsinkaan tässä tapauksessa, kun meillä ei ole mitään virallisten tahojen dokumentteja käytössämme. Loppukädessä tapahtumien tutkiminen ja esimerkiksi järjestysmiestoiminnan arvioiminen kuuluvat tietysti tapahtumaluvan myöntäneelle taholle, eli tässä tapauksessa poliisille.

Jokisen mukaan jatkossa voi olla tarpeen sisällyttää Mestaruusliigan omiin ohjeistuksiin ja sääntöihin lisäsanktioita, joilla voitaisiin tarvittaessa rangaista järjestyksenpidossa laiminlyönteihin syyllistyneitä seuroja.
– Ennen mahdollisten lisärangaistusten tuloa pitää kuitenkin linjata vastuukysymykset nykyistä tarkemmin. Pohdittavia asioita ovat muun muassa se, voiko seura olla vastuussa jokaisesta seuran paitaan pukeutuneen katsojan käyttäytymisestä vai koskeeko se vain organisoiduille fanimatkoille osallistuvia katsojia. Harkintaan tulee myös sisällyttää velvoite matkanjohtajan nimeämiseen viralliseksi katsotuille fanimatkoille ja määrittää, kuinka laaja on matkanjohtajan vastuu.
Jokisen mukaan Mestaruusliigalla on toukokuun 5. päivänä normaali Mestaruusliigan kevätseminaari, jossa käsitellään myös nyt esillä olleita tapauksia ja niihin liittyviä tulevia ohjeistuksia ja vastuukysymyksiä. Hän sanoo, että uusi ottelujärjestäjien toimintaohjeistus valmistuu viimeistään kesäkuuksi, jolloin määritellään ensi kauden sarjamääräykset ja liigalisenssiasiat.
– Toivomme toki, että fanit kiertävät Suomea otteluissa entistä enemmän ja yleisömäärät lisääntyvät. Näkisin, että ennakkoon käytävä vuoropuhelu auttaisi välttämään Kokkolan ottelun kaltaisten tapahtumien toistumista.

Sampsa Hakala

OP Edustajistovaalit


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lähitapiola
Sää

Plus-tilaus

Sudokuttaako?

vastuullista journalismia

Arkistot

Miljoona-ilotulitus Loimaalla 24.2.2018

Loimaalla järjestettiin 24.2.2018 kaikkien aikojen suurimman Suomeen tulleen Eurojackpot-voiton kunniaksi ilotulitus. 90 miljoonan euron voiton tuonut peli oli pelattu Loimaan Prismassa. Iloitulituksen järjesti Veikkaus. Videon kuvasi Simo Päivärinta.

Novida Loimaan lukion wanhaintanssi 8, 16.2.2018

Novida Loimaan lukion wanhat rokkaavat.

Novida Loimaan lukion wanhaintanssi 7, 16.2.2018

Fireman's dance Novida Loimaan lukion wanhojen esittämänä.

Pala Kakkua

Digilehti

Lue Loimaan Lehti

Loimaan Lehti on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

 

Osta irtonumero
Tilaa digilehti

Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.

Tutustu ja ihastu