Valepalle finaalin avausvoitto

Valepan Markus Kaurto ja Hurrikaanin Matti Oivanen kohtasivat verkolla. Kuva: Juuso Riponiemi

Lentopallo
Valtteri Arra
Valepa–Hurrikaani 3–0 (25–21, 25–21, 25–16).

Runkosarjan ylivoimainen ykkönen ja hallitseva Suomen Mestari Vammalan Lentopallo aloitti finaalisarjan vahvasti. Vaikka kotijoukkueena pelannut Valepa ei esittänyt aivan parastaan, onnistui se nappaamaan ensimmäisen kiinnityksen Suomen mestaruuteen. Ottelusarjasta odotettiin alusta saakka erittäin kiihkeätä taistelua, mutta ainakin ensimmäinen näytös oli tunnelmaltaan perin vaatimaton.
Ottelun käsikirjoitus oli ensimmäistä erää lukuun ottamatta hyvin samanlainen. Avauserässä Hurrikaani roikkui hyvin mukana tekniselle aikalisälle saakka (14–12). Sen jälkeen kotijoukkue laittoi lisää kierroksia koneeseen ja vieraat tippuivat kyydistä. Markus Kaurton kaksi perättäistä ässää repi Hurrikaanin vastaanoton rikki, ja sen jälkeen varsinkin Thomas Douglas-Powell oli jatkuvasti vaikeuksissa hihapelaamisessa.
Toisessa ja kolmannessa erässä Valepa onnistui tekemään yhden pitkän pisteputken, jolla se ratkaisi ensimmäisen finaaliottelun. Toista erää tilanteeseen 18–15 johtanut Hurrikaani ei saanut Kaurton syöttöputkea oikein millään poikki. Kaurto syötti kaikkiaan seitsemän pistettä kotijoukkueelle, ja Valepa siirtyi tämän ansiosta ratkaisevaan 22–18-johtoon. Vaikka Karri Kutinlahti vielä kertaalleen torjui varjojen mailla vaeltaneen Urpo Sivulan, eivät vieraat päässeet neljään pistettä lähemmäksi.
Kolmannessa erässä toistui toisen erän kaltainen musta hetki. Vain sillä erolla, että nyt passari Mikko Esko oli syöttämässä ja syötti peräti yhdeksän pistettä. Loppuerästä piti huolen Eskon entinen maajoukkuekaveri Olli Kunnari, joka intoutui vasta ottelun loppupuolella esittelemään koko arsenaaliaan.

VAIKKA ottelu meni Valepalle suoraan kolmessa erässä, oli Hurrikaanilla ottelussa omat hetkensä. Niissä tilanteissa, kun joukkue oli tukevassa johdossa, sen pelaaminen ei vain kestänyt kovaa kotijoukkuetta vastaan. Se antoi jokaisessa erän ratkaisun kotijoukkueelle omilla henkilökohtaisilla virheillä. Niihin ei ole tässä vaiheessa enää varaa.
Kun Ropponen otti Sivulasta tyrmäysvoiton, olisi Hurrikaani tarvinnut tulitukea vielä toiselta yleispelaajalta.
Max Staples oli alussa hyvin pelissä mukana, mutta hiipui loppua kohden. Douglas-Powellilla oli läpi ottelun vaikeuksia vastaanottopelaamisen kanssa, mikä heijastui myös hyökkäyspelin ontumiseen.
– Ei ollut meiltä kauhean hyvä esitys. Muutamat pisteputket ratkaisivat tänään liikaa, myönsi ottelussa 900. torjuntapisteensä saalistanut kapteeni Matti Oivanen.
Oivasella oli jo valmiina resepti, jolla torstaina Loimaalla joukkue ottaa voiton.
– Pelataan hiukan paremmin kuin tänään. Valepakaan ei esittänyt mitään ihmeellistä. Meidän pitää uskaltaa lyödä palloa ja pelata fiksummin.
Ottelu Loimaalla alkaa torstaina poikkeuksellisesti kello 18.15.

OP Edustajistovaalit


Lähitapiola
Sää

Plus-tilaus

Sudokuttaako?

Arkistot

Ampiainen grillilihan kimpussa

Ampiaiset ovat paitsi makean- myös proteiininhimoisia. Ne kuljettavat grillilihankimpaleita pesässä kasvaville toukille. Kuvaus: Valtteri Marjamäki.

1st Annual X-frame Meet, 19.7.2018, Loimaan Lehti

Loimaalla järjestettiin x-runkoisten Chevroletien (1958-1964) kokoontuminen. Paikalle saapui 15 autoa, joista tässä letkassa 13. Loimaan Lehti/Kati Uusitalo

Loimaan varhaiskasvatuksen yhteislaulutempaus 17.5.2018

Loimaan kaupungin varhaiskasvatus järjesti torstaina lapsille ja vanhemmille yhteislaulutilaisuuden pesisstadionilla Allsång-hengessä. Paikalla oli viitisensataa laulajaa ja leikkijää. Video: Katriina Reijonen

Pala Kakkua

Digilehti

Lue Loimaan Lehti

Loimaan Lehti on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

 

Osta irtonumero
Tilaa digilehti

Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.

Tutustu ja ihastu

TS rekry