Kaupunki vähentää leikkipaikkoja ja -puistoja

Loimaa
Lari Kiviranta
Loimaan kaupunki karsii noin neljänneksen eli yhteensä 16 leikkipaikkaa ja -puistoa. Asiasta päätti elinympäristövaliokunta.
Kantakaupungin ja Hirvikosken alueelta leikkipaikkoja ja -puistoja vähennetään yhteensä 12, Alastarolta kolme ja Mellilästä yksi.
Kaupungin valmistelun mukaan käytöstä poistettavat leikkipaikat ovat vähäkäyttöisiä ja heikkokuntoisia. Tekninen johtaja Jaana Koota perustelee, että heikkokuntoisimpien leikkipaikkojen ylläpito ja kunnostaminen vaatisi käytännössä uuden leikkipaikan rakentamisen.
– Yhden uuden leikkipaikan rakentaminen maksaa 30 000–50 000 euroa.
Tähän saakka kaupungilla on ollut yhteensä 59 ylläpidettävää leikkipaikkaa ja -puistoa.
Karsintaa on tarkasteltu leikkipaikkojen saavutettavuuden kannalta siten, että 500 metrin säteellä löytyisi yksi leikkipuisto. Lisäksi on huomioitu olemassa olevien leikkipuistojen välineistön kunto.
Syynä ovat kaupungintalouden säästöt, sillä kuluvan vuoden budjettia laadittaessa tekniikan ja ympäristön toimialalta tehtiin 100 000 euron lisäkarsinta.
Alun perin keinovalikoima oli laajempi, sillä säästöjä etsittiin leikkipaikkojen ohella viheralueiden hoidosta, kesäkukkaistutuksista ja matonpesupaikoista. Elinympäristövaliokunta kuitenkin palautti asian uudelleen valmisteltavaksi aiemmin keväällä.

 

 

Lähitapiola vko 46
Sää

Plus-tilaus

Sudokuttaako?

Arkistot

Ampiainen grillilihan kimpussa

Ampiaiset ovat paitsi makean- myös proteiininhimoisia. Ne kuljettavat grillilihankimpaleita pesässä kasvaville toukille. Kuvaus: Valtteri Marjamäki.

1st Annual X-frame Meet, 19.7.2018, Loimaan Lehti

Loimaalla järjestettiin x-runkoisten Chevroletien (1958-1964) kokoontuminen. Paikalle saapui 15 autoa, joista tässä letkassa 13. Loimaan Lehti/Kati Uusitalo

Loimaan varhaiskasvatuksen yhteislaulutempaus 17.5.2018

Loimaan kaupungin varhaiskasvatus järjesti torstaina lapsille ja vanhemmille yhteislaulutilaisuuden pesisstadionilla Allsång-hengessä. Paikalla oli viitisensataa laulajaa ja leikkijää. Video: Katriina Reijonen

Pala Kakkua

Digilehti

Lue Loimaan Lehti

Loimaan Lehti on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

 

Osta irtonumero
Tilaa digilehti

Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.

Tutustu ja ihastu

TS rekry