Bisons mylläsi Lappeenrannassa

0

Namika LPR–Nilan Bisons 50–83 (15–43).

Aubrey Coleman oli jälleen Bisonsin paras pistemies. Kuva: LL Arkisto/Eveliina Toivola.
Aubrey Coleman oli jälleen Bisonsin paras pistemies. Kuva: LL Arkisto/Eveliina Toivola.

Namika Lappeenranta sai keskiviikkona kunnian isännöidä Nilan Bisonsia kotisalissaan. Bisons oli kuin kotonaan ja jyräsi isäntäjoukkueen yli heti alkuhetkistä lähtien. Biisoneille kirjautettiin lopulta tyrmäävä 33 pisteen voitto.

Biisonien puolustus pakotti Lappeenrannan jenkit ottamaan vaikeita heittoja, jotka poukkoilivat raudoista minne sattuivat. Namikalla oli suuria vaikeuksia korinteossa. Se ei onnistunut upottamaan ensimmäistäkään kolmosta 11 yrityksestään ensimmäisen puoliskon aikana. Ensimmäisen puoliajan jälkeen ero oli loimaalaisten hyväksi jo 28 pistettä ja peli oli käytännössä ohi.

– Olimme todella keskittyneitä. Parhaat 20 minuuttia pitkään aikaan, Greg Gibson kehui omiaan.

– Lamaannuimme vastustajan hyvyyden edessä, Namikan Lassi Tuovi myönsi.

Biisonilaumasta löytyi useampikin onnistuja. Matti Nuutinen (18/11/2/2t) ja Ike Udanoh (15/12) ylsivät molemmat tupla-tuplaan. Aubrey Coleman (19/3/3/1r) mätti eniten pisteitä. Myös Carl Lindbom (10/4/2/1r) oli hyvässä vireessä kummassakin kenttäpäädyissä.

– Calle pelasi puolustuspäässä todella hyvän pelin. Sitä oli hieno katsoa, Gibson kehaisi.

Biisonien seuraava haaste odottaa lauantaina kotisalissa, kun sitä vastaan asettuu Lapuan Korikobrat. Viimeisestä pudotuspelipaikasta kamppailevilla Kobrilla on allaan maukas paikallisvoitto Kauhajoen Karhusta edelliseltä kierrokselta. Näin ollen lapualaiset saapuvat Loimaalle todella voitonnälkäisinä.

Lapuan syömähammas on takamies Kyle Fogg. Hän on Korisliigan tämänhetkinen pistekuningas 27 pisteen ottelukohtaisella keskiarvolla. Bisons pystyi puolustamaan hänet roimasti alle keskiarvonsa edellisessä kohtaamisessa ja tempun on onnistuttava lauantainakin, sillä hän täräytti Kauhajokea vastaan suurimman pistesaaliin Korisliigassa 11 vuoteen, 51 pistettä.

Jesse Kojo