Asemalla kuunnellaan Aseman kelloa

0

LOIMAA Kuunnelmayhdistyksen kevään kuunnelmailta järjestetään tänään Loimaan aseman kahvilassa. Illassa kuunnellaan Sirkka Lukan kirjoittama ja Laura Kilpiön sovittama ja ohjaama Aseman kello -kuunnelma.

Kuunnelman näyttelijät ovat Krekilän myllyn kesäteatterin aktiiveja. Kuunnelman on tuottanut Suomen kuunnelmayhdistys.

Kuunnelman tarina kertoo ajasta, jolloin rautatie tuli Loimaan seudulle. Turku–Tampere -rataosuus valmistui 1876 tuoden aivan uuden ajan ja maailman saviseutulaisillekin. Tapahtumat on sijoitettu 1885 rakennetulle Mellilän asemalle. Nyt kuunnelma kuullaan kymmenen vuotta vanhemmassa Loimaan asemarakennuksessa eli ollaan tapahtumien keskiössä rautatien vieressä ja junien pysähtyessä. Erona kuitenkin, että höyryjunan kolke ja vihellys on muuttunut sähköisen junan ääniin.

Kuunnelmayhdistyksen kevään kuunnelmailta torstaina 24.4. klo 19 Loimaan aseman kahvilassa.