Ensiaputaidot ovat arvossaan

0

LOIMAA – Herätys, hälytys, hengitys, Kaija Jokinen muistaa toistelleensa osuttuaan sattumalta liikenneonnettomuuspaikalle. Hän oli juuri käynyt läpi ensiaputaitoja täydentäneen EA2-koulutuksen, kun edessä oli tositilanne.

SPR:n Loimaan osaston ensiapuryhmä kokoontuu maanantai-iltaisin, kaikkiaan viitisentoista kertaa vuodessa. Viimeksi aiheena oli elvytys, jonka perusperiaatteet kerrattiin teoriassa ja testattin myös käytännössä. Kuva: Anu Salo
SPR:n Loimaan osaston ensiapuryhmä kokoontuu maanantai-iltaisin, kaikkiaan viitisentoista kertaa vuodessa. Viimeksi aiheena oli elvytys, jonka perusperiaatteet kerrattiin teoriassa ja testattin myös käytännössä. Kuva: Anu Salo

– Jälkikäteen muistan hokeneeni mielessä samaa kolmea sanaa, uudestaan ja uudestaan. Olin siis valmiina toimimaan, Jokinen arvelee. Elvytystaitoja ei lopulta tarvittu, sillä vakavasti loukkaantunut uhri menehtyi vammoihinsa.
Kaija Jokinen on yksi SPR:n Loimaan osaston ensiapuryhmän jäsenistä ja ahkerasti sen toiminnassa mukana. Onnettomuuspaikalle osuminen osoitti todeksi, että milloin vain, kenelle vain, voi tulla eteen tilanne, jolloin omat ensiaputaidot voivat pelastaa ihmishengen.

Anu Salo

 

 

Lue lisää 4.12.2014 lehdestä