Avtodor voittoisa Loimaalla

0

KORIPALLO Bisons–Avtodor 83–89 (39–35).
Saratovilainen Avtodor vieraili Loimaalla sunnuntaina VTB-liigan ottelussa, josta tuli tiukka.
Bisons pelasi hienosti 25 minuutin ajan. Loimaalaiset hallitsivat peliä täysin toisen neljänneksen ja puolet kolmannesta erästä. Matti Nuutinen säkitti kolmosen ja kasvatti loimaalaisjohdon kymmeneen pisteeseen, kun kolmatta erää oli pelattu vasta puolitoista minuuttia. Ero pysyi kymmenen pisteen tuntumassa neljänneksen puoleen väliin asti. Sitten levypallojen kanssa tuskastellut Avtodor vaihtoi miespuolustuksensa paikkaan. Vastustaja alkoi saada levypalloja ja päästä juoksemaan kenttää.
Ottelu jatkui tasaisena vielä viimeisessäkin erässä. Erän puolessa välissä ero oli vierasjoukkueen hyväksi vain kolme pistettä. Vieraiden takamiestähti Courtney Fortson (32/2/3) masinoi 6–0-putken ja kasvatti Avtodorin etumatkan yhdeksään pisteeseen. Ville Mäkäläinen (7/4/3/1r) ja Tuukka Kotti (13/7/2/1r/1t) onnistuivat taistelemaan loimaalaiset vielä neljän pisteen päähän 40 sekuntia ennen päätössummeria, mutta sen lähemmäs isännillä ei enää ollut asiaa, kiitos täyden joukkuevirhetilin. Fortson sai viimeistellä loppulukemat vapaaheittoviivalta.
Kotijoukkueen edustajat näkivät, että tappion syy oli oman joukkueen passivoituminen.
– Tultiin puoliajalta hyvin peliin. Vastustaja pisti paikan pystyyn ja me passivoiduttiin. Aina kun heitettiin ohi, vastustaja pääsi nopeisiin, Roope Ahonen (12) kertoi.
– Avainsana oli passiivisuus. Olimme 15 minuuttia passiivisia, lisäksi rikoimme liikaa viimeisessä erässä, valmentaja Greg Gibson totesi.
Loimaalaisten ansioitunein pelaaja oli tupla-tuplan viimeistellyt Ian Hummer (18/10/5). Hummerin pirteä esiintyminen varsinkin hyökkäyslevypalloissa (5) ihastutti kotikannattajia. Muut yli kymmenen pisteen päässeet olivat Ahonen, Kotti ja Anthony Hilliard (17/2/2/1r).
Vierasjoukkueen onnistujia olivat Fortsonin lisäksi alapelaajat Travis Peterson (12/9/8) ja Kirilo Fesenko (12/5/1t). Fesenko joutui jättämään kentän nilkan pyörähtämisen vuoksi kolmannessa erässä.
– Fortson potki meitä pyllylle. Hän on erinomainen pelaaja. Tuollaisia kai miljoonalla dollarilla saa, Gibson kehui vastustajan takamiestä.

Jesse Kojo