Bisons kaatoi Katajan, Minsk vahvempi

0

KORIPALLO Bisons Loimaa–Kataja Basket 94–89 (52–45). Biisoneilla oli turvallisen tuntuinen kahdeksan pisteen johto vielä 45 sekuntia ennen loppua. Kataja onnistui pelaamaan pallon Robert Arnoldille (14/5/1r) kaaren taakse, mistä hän pussitti saaden vielä bonusheiton päälle. Yhtäkkiä ero olikin puolittunut neljään.
Jälleen hienon pelin otellut Travis Nelson (22/8) kasvatti eron kuuteen, kun peliaikaa oli jäljellä enää 17 sekuntia. Kataja iski vielä kerran. Petri Virtanen (7/1s/1r) sai pallon kulmaan ja säkitti kovan kolmosen todella ahdistetusta asemasta. Peliaikaa jäi yhdeksän sekuntia, ja valmentaja Greg Gibson siirsi pelin aikalisällä hyökkäyspäätyyn. Pallo pelattiin Martin Zenon (18/2/9/1r) käsiin nopealla syöttöpelillä. Zeno nosti näyttävällä laybackilla pelin viimeisen korin.
– Ei ollut vaikea motivoida joukkuetta. Kahdeksan päivää sitten olimme pehmeitä ja jouduimme tönityksi ympäriinsä. Teimme yhä joitain hölmöjä virheitä, mutta niiden kanssa voi elää, jos pelaa täysillä ja antaa kaikkensa, Bisonsin valmentaja Greb Gibson totesi.

Tsmoki-Minsk–Bisons 93–82 (76–76, 35–41). Bisons hallitsi ottelua kolmen ensimmäisen neljänneksen ajan. Isäntien kiri alkoi neljännellä jaksolla. Siinä heitä auttoi, että Bisonsin kumpikin sentteri, Travis Nelson (7/1/2r/1t) ja Tuukka Kotti (8/9/1/2r) joutuivat poistumaan kentältä virheiden täytyttyä.
Bisons oli kolmen pisteen tappioasemassa, kun varsinaista peliaikaa oli pelaamatta enää kaksi sekuntia. Bisons oli jo käyttänyt aikalisänsä, joten se tarvitsi ihmettä tasoittaakseen. Sen Biisonit saivatkin. Antto Nikkarinen (11/3/7) ajoi keskikentälle ja lähetti pallon ilmoille samalla kalastaen vastustajalle virheen. Nikkariselle tuomittiin kolme vaparia, jotka mies viilipyttymäisesti pussitti verkon perukoille. Pelikellossa oli enää 0,1 sekuntia, joten edessä oli jatkoerä.
Nikkarisenkin virhetili täyttyi, joten valmentaja Greg Gibsonin oli laitettava kentälle Liam Djeen, jalkavaivaisista vaihtopelaajista se parempikuntoinen. Minskin kovin pistenikkari Ivan Maras (25/11/1/2r/1t) käytti tilaisuuden hyväkseen ja siivitti isännät 8–0-putkella voittoon.
Tappion myötä Biisonien mahdollisuudet VTB-pudotuspelipaikkaan käytännössä kariutuivat. Minskistä Bisonsin matka jatkuu kohti Venäjää ja Saratovia. Peli Avtodoria vastaan pelataan keskiviikkona kello 18.30 Suomen aikaa.

Jesse Kojo