Pääsi runo, toinen ja kolmaskin… – syntyi kirja

0
Iina Wahlström ja Kari Honkaniemi osaavat pitää hauskaa, mutta tarpeen tullen myös herkistellä. Runoihinsa he rajaavat elämän yksityiskohtia, jotka he välittävät uudessa muodossa maailmalle. Kuva: Kiti Salonen
Iina Wahlström ja Kari Honkaniemi osaavat pitää hauskaa, mutta tarpeen tullen myös herkistellä. Runoihinsa he rajaavat elämän yksityiskohtia, jotka he välittävät uudessa muodossa maailmalle. Kuva: Kiti Salonen

LOIMAA Saviseutulaisen kulttuurin monitoimijoina tunnetut Iina Wahlström ja Kari Honkaniemi tutustuivat Köyrirockissa vajaa kymmenen vuotta sitten. Huumorintaju osui niin hyvin yksiin, että siitä pitäen on soiteltu parhaimmillaan kolme kertaa päivässä.
Erään puhelinkeskustelun päätteeksi Wahlström tunnusti runoja harrastavalle Honkaniemelle olevansa itsekin pöytälaatikkorunoilija.
– Olen pallotellut sanoilla aina, mutta teininä halusin olla jotakin coolimpaa kuin runotyttö. Myöhemmin vasta havahduin siihen, että miksi vastustaa runoutta, kun sanat kerran pyörivät päässäni.
Honkaniemi muistaa kiinnostuksensa runoihin syttyneen eräänä sunnuntaiaamuna, jolloin hänen äitinsä soitti vinyyliltä Vesa-Matti Loirin Nocturnen. Kappaleen innoittamana Honkaniemi lainasi kirjastosta Leinoa ja alkoi opetella ulkoa Helkavirsiä.

Kiti Salonen

 

Lue lisää 30.4.2015 lehdestä