Kotieläimet tutuiksi loruillen

0
Riikka Soininen veti lapsille museossa eläinlorukierroksen. Kotieläinpäivän aikana yleisölle oli tarjolla myös muita eläinaiheisia kierroksia, käpylehmien tekoa, kepparikisat ja lelueläinten vaihtoa. (Kuva: Kiti Salonen)

LOIMAA/PUUJALKALA Voita, kermaa, juustoa, pullia ja jätskiä! Niitä saa maidosta, jota saa lehmästä.

Sarka-museon kotieläinpäivän lorukierroksella tutustuttiin museotyöntekijä Riikka Soinisen johdolla maatilan eläimiin. Lammaslorun kuultuaan lapset kokeilivat, miltä lampaanvilla tuntuu ja hyppivät kuin karitsa.

Tyttö, joka osasi tehdä värttinällä lankaa, pääsi ennen hyvin naimisiin, Soininen kertoi.

Museon pihalla kävijät saivat tutustua ihan oikeisiin eläimiin, kuten aasiin, lehmiin ja vuoheen. Päivän ohjelmassa oli myös eläinlelujen vaihtoa, kepparirata ja käpyeläinten askartelua.

 

Riikka Soininen veti lapsille museossa eläinlorukierroksen. Kotieläinpäivän aikana yleisölle oli tarjolla myös muita eläinaiheisia kierroksia, käpylehmien tekoa, kepparikisat ja lelueläinten vaihtoa. (Kuva: Kiti Salonen)

 

 

Lue lisää 22.7.2017 lehdestä