Loimaalla on juhlat: Alastaron Urheilijat nappasi jo toisen voiton futsalin liigakarsinnoissa

0

Futsalin liigakarsinnat jatkuivat sunnuntaina. Karsintojen toinen paikallisjoukkue, Alastaron Urheilijat (AU), oli tiukassa paikassa, kun se kotisaliin asteli liigajoukkue PJK (Pirkkalan Jalkapalloklubi).
Loimaan Lehti näytti Loimaalla pelatun ottelun suorana lähetyksenä tällä sivulla. Voit katsoa koko ottelun videotallenteena.

 

Ottelun ensimmäinen jakso oli tunnusteleva. Tauolla tilanne oli 0–0.
Toisella jaksolla peli vapautui ja AU pääsi yrittämään maalintekoa toden teolla. Ottelun voittomaali 1–0 syntyi ajassa 36.28. Maalintekijä oli AU:n Mikke Louhela.
AU on liigakarsinnoissa nyt selvässä johdossa kahdella voitolla.
– Ihan uskomaton fiilis, kuvaili tilannetta nollapelin pelannut AU:n maalivahti Henri Saarinen suoran lähetyksen loppustudiossa.
Turun TPK on karsintasarjan kakkosena yhdellä voitolla ja liigajoukkueet PJK ja Ilves vielä ilman pisteitä.

Ottelun selosti Juho Torpo ja kommentaattorina oli AU:n pelaaja Juho Nurmi. Studioisäntä Mikko Seppälä jututti ottelun lomassa Nurmea, AU:n manageri Jesse Happosta ja futsal-asiantuntija Aapo Hakalaa.

 


AU aloitti liigakarsinnat väkevästi ja voitti TPK:n pääsiäisenä. Viime sekunneille asti huippujännittävänä pysynyt peli päättyi Turussa lukemin 5–6. Nyt joukkue hakee lisää pisteitä toisesta karsintaottelusta.
– PJK on pelannut menneen kauden maan pääsarjassa, joten AU:n täytyy nopeasti sopeutua vastustajan liigatempoon. Vielä pitää pisteitä napsia, kuvailevat alastarolaiset.
PJK sijoitus viime kaudella Futsal-Liigassa oli 11. Liigajoukkueita oli kaikkiaan 14.
– PJK:ta vastaan pitää nähdä kentällä samaa asennetta ja taistelutahtoa kuin Turussa pääsiäisenä.

Karsinnoissa ovat mukana turkulaisen TPK:n ja loimaalaisten lisäksi PJK ja kestomenestyjä Ilves. Joukkueet pelaavat yksinkertaisen sarjan, jonka kaksi parasta nähdään ensi kaudella liigassa.
Pääsarjassa pelasi tällä kaudella 14 joukkuetta, mutta ensi kaudelle määrä pienenee kahdella. Sen vuoksi liigan kaksi huonointa eli HIFK ja vain yhden pelin voittanut PP-70 putosivat suoraan. Ilves oli liigan runkosarjassa sijalla 12 ja PJK sijalla 11.

 

Ottelustriimin toteutuksesta vastaavat Loimaan Lehti ja Turun Sanomat yhteistyössä MNR:n kanssa. Striimien jälkeen pelit ovat katsottavissa videotallenteina.

 

Karsintasarja Futsal-Liigaan

 

Juttu päivitetty ottelun jälkeen 11.4. kello 17.