Koronarokotukset laajenevat ensi viikolla ja käyttöön nettiajanvaraus

0
LL Arkisto

LOIMAA, ORIPÄÄ Loimaan kaupungin terveydenhuolto laajentaa koronarokotuksia ensi viikolla 60–69-vuotiaisiin riskiryhmäläisiin, jotka lukeutuvat lääketieteellisesti ensimmäiseen riskiryhmään. 60–69-vuotiaiden riskiryhmäläisten rokotukset ehdittiin jo aiemmin aloittaa, mutta ne ovat jääneet kesken.
Samalla jatkuvat yli 70-vuotiaiden rokotukset ensi viikolla.
Ensi viikolla rokotuspäiviä on kaksi, perjantai ja lauantai. Käytössä on yhteensä noin 1 350 rokoteannosta. Käytössä on kolmea rokotetta: Pfizer-Biontechin Comirnatya, Astra Zenecaa ja Modernaa.
Kaupungin tartuntatautivastuuhoitaja Mari-Kaisa Heikkinen kertoo, että ensi viikon annoksista rokotetaan myös kotihoidon asiakkaita.

Kaupunki ottaa ensi viikolla käyttöön sähköisen ajanvarauksen 60–69-vuotiaiden riskiryhmäläisten osalta. Yli 70-vuotiaiden ajanvaraus jatkuu soittamalla ajanvarausnumeroon.
Myös 60–69-vuotiaat voivat soittaa rokotuspuhelimeen, mutta Heikkinen toivoo heidän käyttävän ensisijaisesti nettiajanvarausta, jotta rokotuspuhelin ei ruuhkautuisi.
Kaupungin terveydenhuolto purkaa perjantaina rokotuspuhelimeen aiemmin saapuneita yli 70-vuotiaiden ajanvarauksia ja purkaminen jatkuu ensi viikolla.
Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tilastojen mukaan yli 70-vuotiaista loimaalaisista ja oripääläisistä on tähän mennessä rokotettu ensimmäisellä annoksella hieman yli puolet.
Kaupungin terveydenhuollolta on toivottu pidemmälle meneviä aikatauluja rokotusten etenemisestä. Heikkinen kertoo, ettei terveydenhuolto pysty tiedottamaan rokotuksista kovin pitkälle eteenpäin, koska esimerkiksi viikon 16 rokotemääristä ei ole toistaiseksi tietoa.

Loimaalla todettiin yksi uusi koronatartunta keskiviikkona. Tartunnan saanut henkilö oli jo karanteenissa, eikä tapauksesta aiheutunut altistumisia.
Kuluvalla viikolla Oripäässä ei ole todettu uusia tartuntoja perjantaihin mennessä.
Perjantaiaamusta Loimaalla oli karanteenissa kolme henkilöä ja eristyksessä yksi. Oripäässä karanteenissa oli kolme ja eristyksessä yksi.
Koko pandemian aikana Loimaalla on todettu 125 ja Oripäässä 35 koronatartuntaa.