Koronarokotukset laajenevat yli 40-vuotiaisiin Loimaalla ja Oripäässä

0

LOIMAA, ORIPÄÄ Loimaan kaupungin julkinen terveydenhuolto laajentaa koronarokotuksia yli 40-vuotiaiden ikäryhmään. Nettiajanvaraus yli 40-vuotiaiden ikäryhmälle avattiin keskiviikkoaamuna. Ajanvaraus koskee loimaalaisia ja oripääläisiä.
Kaupungin tartuntatautivastuuhoitaja Mari-Kaisa Heikkinen kertoo, että kyseisiä rokotusaikoja voi saada jo tämän viikon lauantaille. Ensi viikolla puolestaan rokotetaan perjantaina, jolloin rokotusaikoja on enemmän tarjolla.
Tähän sakka Loimaan ja Oripään yhteistoiminta-alueen koronarokotukset ovat keskittyneet yli 55-vuotiaisiin ja riskiryhmäläisiin, joten perusterveiden osalta rokotukset laajenevat kerralla 15 vuotta nuorempiin.
Heikkisen mukaan tämä oli mahdollista, koska ensi viikolla rokotukset keskittyvät ensikertalaisiin. Viimeisten viikkojen aikana yhteistoiminta-alueen rokotukset ovat painottuneet kakkos- eli tehosteannoksiin, mikä on hidastanut ensikertalaisten rokottamista.
Lisäksi Heikkinen muistuttaa, että osa yli 40-vuotiaista on jo saanut rokotteen työterveyshuollon kautta.
Ensi viikon perjantaina pääterveysasemalla järjestettävässä rokotuksessa kaupungin terveydenhuollolla on käytössä noin 530 rokoteannosta.

Loimaalla ja Oripäässä ei ole todettu uusia koronatartuntoja alkuviikon aikana. Oripäässä Nallenkolon päiväkodista ei ole todettu jatkotartuntoja keskiviikkoaamuun mennessä.
Nallenkolon päiväkodissa todettiin yksi koronatapaus viime viikolla. Tartunnan johdosta altistui yhteensä 31 henkilöä, joista 26 oripääläisiä (LL 24.5.).
Keskiviikkoaamusta Loimaalla oli karanteenissa yhteensä kaksi henkilöä ja eristyksessä yksi. Oripäässä karanteenissa oli 26 ja eristyksessä yksi.
Kaupungin terveydenhuollon tilastojen perusteella Loimaalla on todettu 140 ja Oripäässä 36 koronatartuntaa koko pandemian aikana.