Kokoontumisrajoitukset poistetaan Varsinais-Suomessa

0
Aluehallintovirasto harkitsee koronarajoitusten jatkamista vuodenvaihteen yli. Kuva: Riitta Salmi.

VARSINAIS-SUOMI Lounais-Suomen aluehallintovirasto on tehnyt päätöksen, jolla se vapauttaa yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten osallistujamäärät Varsinais-Suomessa.
Maakunta siirtyy koronavirusepidemian perustasolle (LL 15.6.), joten alueen kunnissa voi keskiviikosta 16.6. alkaen järjestää sisätiloissa ja ulkotiloissa tilaisuuksia ja tapahtumia ilman henkilömäärärajoituksia.
Tapahtumajärjestäjien on yhä noudatettava tartuntatautilain 58 c -pykälän mukaisia hygieniamääräyksiä, jotka ovat voimassa vuoden loppuun. Vaikka metrimääräisiä turvaetäisyyksiä tai yhteen kokoontuneiden ihmisten maksimimäärää ei ole enää rajoitettu, on perustason alueella edelleen huolehdittava tapahtumien terveysturvallisuudesta.
Aluehallintoviraston mukaan epidemian aikaan omaksuttuja käytäntöjä on syytä jatkaa koskien käsi- ja hengitystiehygieniaa, etätyötä, sosiaalisia etäisyyksiä ja muiden huomioon ottamista. Kasvomaskin käyttö on edelleen suositeltavaa julkisissa sisätiloissa, joissa syntyy pidempiaikaisia kontakteja, esimerkiksi kaupoissa ja kirjastoissa.
Kaksi kolmasosaa tartunnoista tulee ulkomailta, yksi kolmannes pääosin perhepiiristä. Ulkomaille matkustamista on edelleen syytä harkita erittäin tarkkaan. Maahantuloon liittyvät pakolliset terveystarkastukset rajanylityspaikoilla jatkuvat Varsinais-Suomessa 30.6.2021 asti.