KOPIT ”Yllätys yllätys, sähkön hinta nousee”

0
Kuvituskuva/LL arkisto

Lauantain lehdessä 555 työtöntä ja tarjolla 140 työpaikkaa kuinkahan moni näistä 500+ työnhakijasta on näitä kellä ei aikomustakaan eikä pienintään nippanapia olisikin voinut mennä läpi, mutta aikuisten ukkojen ja akkojen mielipuolinen huuto on surullista kuultavaa. Töitä kun velvoitetaan hakemaan ja rehellisimmät sanoneet suoraan, ettei aikomustakaan, mutta jos konttorista kysytään niin olen hakenut. Totta kai nämä ovat vain marginaalisia ja suurin osa joukossa on motivoituneita ja innokkaita jos saavat mahdollisuuden työllistyä ja toivottavasti halukkaat saavat mahdollisuuden.

J-P

Olisi korkea aika ryhtyä valmistelemaan Loimaan torin siirtoa uuteen paikkaan. Näin tehdään muuallakin, eli tori sinne missä ihmiset liikkuvat. On turha kuvitella, että Loimaan torille saataisiin lisää myyjiä, kun kerran suurin osa asiakkaista liikkuu muualla, eli asioinnit hoidetaan enimmäkseen Prismassa ja Citymarketissa. Se pieni nykyisin toria käyttävä asiakaskunta ei tyydytä torikauppiaita. Torille voisi järjestää jotain muuta toimintaa, jos se sellaisena halutaan säilyttää. Osan voisi tehdä parkkipaikoiksi ja osan puistoksi, se olisi hyvä vaihtoehto. Kun Lastentalo puretaan, siinä olisi riittävä alue Loimaan kokoiselle kaupungille toripaikaksi. Asioita kannattaa ajatella uudenlaisella tavalla eikä väkisin pinttyä vanhaan. Siitä hyötyisivät torikauppiaat kuin asiakkaatkin. Samalla pysäköinnillä voisi asioita hoitaa kaupassa ja torilla, koska näin kyllä uskoisin monen poikkeavan myös torilla.

Ajattelija

Kotiavustajien aika on mitoitettu, mitä ne saa olla yhdessä paikassa. Ei ole kyse siitä että he eivät tekis vaan enää ei ole aikaa keittää vanhuksille puuroo ja kahvia. Kaikki työt maksaa erikseen ja niillä on eri tekijät. Siivouskin pitää tilata erikseen siivouspalveluista. Loimaalla on niin paljon vanhuksia ja paljon sellaisia vanhuksia jotka tarvii kaikkee kotiapua kun asuvat yksin.

Nyt on koronavirus sekoittanut Suomen kokonaan. Hallitus ja THL kiistelevät mitä jatkossa tehdä koronaviruksen suhteen ja päästä kriisitilanteesta pois. Koronaviruksen testauksia rajoitetaan ja tiedottamista supistetaan. Tuskin tällä tavalla koronasta päästään? Näyttäisi myös siltä, ettei ole selviö kuka hallitusta johtaa kun ministeri jos toinenkin esittää omia irtiottoja – tuntuu kuin olisi useampi pääministeri.

Uolevi

Yllätys yllätys, sähkön hinta tulee nousemaan lähiaikoina tuntuvasti. Suurin syy on päästökaupan yksikköhinnan raju nousu. Lisäksi polttoaineet tulevat nousemaan lisää sekoitevelvollisuuden takia. Ikävä todeta, että taas eniten kärsivät maaseudun asukkaat. Se nyt vaan on fakta. Täytyy sanoa, että ilmastotoimien ja etenkin päästökaupan liian kova vauhti on tuhoisaa monelle maaseudun asukille. Tätä liian kovaa vauhtia ihmetteli myös a-studiossa Aalto-yliopiston professori. Ei pelkästään perussuomalaisten Ville Tavio. Veikkaanpa ohjelman katsottuani, että lähiaikoina tai lähivuosina Italia tarvitsee jälleen lisää rahoitusta, koska siellä sähkönhinta nousee 40 prosenttia.

Matti Ojala