Loimaalla todettu kolme ja Oripäässä yksi uusi koronatartunta

0

LOIMAA, ORIPÄÄ Loimaalla on todettu kolme ja Oripäässä yksi uusi koronatartunta alkuviikon aikana.
Oripään koronatapaus todettiin maanantaina. Tartunta on peräisin työpaikalta, joka sijaitsee toisella paikkakunnalla. Tartunnan johdosta asetettiin kaksi henkilöä karanteeniin, mutta karanteenit eivät kosketa Oripäätä eikä Loimaata.

Loimaan kolme tartuntaa todettiin tiistaina, ja niissä on kyse toisistaan erillisistä tapauksista.
Yksi tartunnoista liittyy vanhaan tartuntaketjuun, joka juontaa Loimaan kaupungin sosiaali- ja terveydenhuollon työpaikalle. Tartunnan saanut on perheenjäsen, joka oli ollut karanteenissa.
Toinen tartunnoista on niin ikään aiemmin tiedossa olleesta tartuntaketjusta, joka on puolestaan peräisin ulkomailta. Tartunnan saanut oli altistunut. Tartunnan johdosta asetettiin yksi karanteeni, joka koskee toista paikkakuntaa.
Kolmannessa tapauksessa kyse on uudesta tartuntaketjusta, joka on ulkomailta peräisin. Tartunnan saaneen lähipiiristä asetettiin kolme henkilöä karanteeniin. Karanteeneista yksi koskettaa Loimaata ja kaksi Oripäätä.

Keskiviikkona aamusta Loimaalla oli karanteenissa yhteensä 35 ja eristyksessä 13 henkilöä. Oripäässä karanteenissa oli kaksi ja eristyksessä yksi henkilö.
Kaupungin terveydenhuollon tilastojen mukaan Loimaalla on todettu 203 ja Oripäässä 39 tartuntaa koko pandemian aikana.

Loimaan kaupungin terveydenhuolto korjaa aiempaa koronatiedotustaan, joka koskee pienessä loimaalaisessa yrityksessä ilmitullutta koronatartuntaa (LL 28.9.).
Tartuntatautivastuuhoitaja Mari-Kaisa Heikkinen kertoo, että huolimatta altistuneista kyseistä työpaikkaa koskevan tartunnan johdosta ei ole todettu yhtään jatkotartuntaa ja kyseinen tartuntaketju on saatu katkaistua.
Esimerkiksi Loimaan sote-organisaation työpaikkaa koskeva tartunta, josta kerrottiin myöhemmin viime viikolla (LL 2.10.), ei ole peräisin kyseisestä tartuntaketjusta. Heikkinen kertoo sote-työpaikan tartunnan juontavan yksityistilaisuuteen.
Kaupungin terveydenhuollosta pahoitellaan sekaannusta.

 

Juttuun on lisätty ke klo 12.47 viimeinen kappale, joka koskee kaupungin terveydenhuollon korjausta aiemmasta koronatiedotuksesta.