Mellilän seurakuntatalosta jätetty ostotarjous

0
Mellilän seurakuntatalo on rakennettu 1970-luvun lopulla, ja siinä on reilut 400 neliötä. Kuva: LL arkisto.

LOIMAAN seurakunnan omistuksessa olevasta Mellilän seurakuntatalosta on jätetty ostotarjous.

30 500 euron tarjouksen on tehnyt loimaalainen yritys Seriplus Oy, jonka pääasiallinen toimiala on kiinteistöhallinto. Myynnin pohjahinnaksi nettihuutokauppaan oli asetettu 30 000 euroa.

Kirkkoneuvosto puoltaa kaupan hyväksymistä tarjotulla kauppahinnalla. Kaupasta päättää seurakunnan kirkkovaltuusto. Kiinteistön luovutus vaatii valtuustossa 2/3 ääntenenemmistön tullakseen hyväksytyksi. Sen lisäksi asia pitää alistaa vielä kirkkohallituksen virastokollegiolle.

Mellilän seurakuntatalon kauppa raukesi edellisessä valtuustokäsittelyssä viime vuoden joulukuussa, jolloin korkein tarjous oli 20 400 euroa. Kaupan hyväksymistä kannatti 14 valtuutettua ja hylkäämistä 10 valtuutettua, joten kauppoja ei vaaditun ääntenenemmistön vuoksi silloin syntynyt.

Sittemmin kiinteistö on vuokrattu loimaalaisen Munkkis oy:n käyttöön. Vuokrasopimus jatkuu ensi helmikuun loppuun.