Työttömyys alenee Loimaalla ja Oripäässä

0
Loimaan seutukunnassa oli lokakuussa yli 300 työpaikkaa auki eri aloilla. Vuosi sitten lukumäärä oli puolet pienempi. Varsinais-Suomessa eniten avoimia työpaikkoja on ollut tänä rakentamisessa. Arkistokuva: Ari-Matti Ruuska.

Työttömyys vähenee Loimaalla. Jos hyvä tahti jatkuu, niin kaupungissa on kohta alle 500 työtöntä.

Lokakuussa Loimaalla oli 516 työtöntä. Kaupungin työttömyysaste oli 7,6.

Syyskuussa työttömiä oli Loimaalla muutama enemmän kuin lokakuussa. Vuosi sitten työttömiä oli yli 650, mutta silloin koronalomautukset painoivat vielä osittain lukuja.

Trendi on sama koko Varsinais-Suomessa: Lokakuussa työttömien määrä pysyy yleensä suhteellisen samana kuin syyskuussakin, mutta tänä vuonna se supistui, ilmenee tiistaina julkaistussa Ely-keskuksen Työllisyyskatsauksessa.

Oripäässä työttömyysprosentti oli lokakuussa 5,2, Huittisissa 5,9, Ypäjällä 7,9, Humppilassa 10,1 ja Punkalaitumella 6,9.

 

MYÖS AVOIMIEN työpaikkojen määrä oli nousussa. Lokakuussa Loimaalla oli auki lähes 181 työpaikkaa, kun vuosi sitten auki oli vain 99 työpaikkaa. Avoimien työpaikkojen määrä nousi hieman myös syyskuusta.

Tiedot käyvät ilmi Varsinais-Suomen Ely-keskuksen tiistaina julkaisemasta Työllisyyskatsauksesta.

TÄNÄ VUONNA työvoiman kysyntä on ollut poikkeuksellisen vilkasta koko Varsinais-Suomessa.

Työllisyyskatsauksen mukaan osaajia haetaan kaikilla aloilla enemmän kuin viime vuosina. Varsinais-Suomessa eniten paikkoja on ollut auki rakentamisessa, jossa työvoiman kysyntä on ollut yli 60 prosenttia kovempaa kuin viime vuonna. Myös esimerkiksi teollisuudessa, tekniikan alalla, sote-sektorilla, myyntialalla, kuljetuksissa sekä siivousalan tehtävissä on paikkoja ollut yli 60 prosenttia enemmän auki viime vuoteen verrattuna.

Teollisuudessa (ei metalli) paikkoja on ollut auki peräti 134 prosenttia viime vuotta enemmän.