Yhdeksän uutta koronatartuntaa

0
Laaja etätyösuositus poistuu, mutta terveysturvallisuudesta tulee edelleen huolehtia.

LOIMAALLA on todettu yhdeksän uutta koronatartuntaa 3.–7. joulukuuta. Tartunnoista kaksi kirjattiin perjantaina, ja ne ovat saman perheen sisällä. Ne aiheuttivat altistumisia, minkä vuoksi karanteeniin asetettiin 11 henkilöä.
Sunnuntaina todettiin kuusi tartuntaa, joista kolme yhden perheen sisällä. Yksi sunnuntaina ilmenneistä tartunnoista on todennäköisesti peräisin ulkomailta ja kaksi liittyy Loimaan Evankeliseen Kansanopistoon. Kaupungin terveydenhuollon mukaan sunnuntaina todetut tartunnat ovat aiheuttaneet vain yksittäisiä altistumisia.
Tiistaina todettiin yksi tartunta, josta on aiheutunut seitsemän altistumista.
Oripäässä ei ole todettu uusia tartuntoja.
Pääterveysasemalla järjestettiin tiistaina pop up -rokotustapahtuma. Sairaanhoitaja Jenni Santamäki kertoo, että paikalla kävi ilahduttavan paljon väkeä ja yli sata henkilöä kävi ottamassa ensimmäisen koronarokotteensa.
Rokotukset jatkuvat joulukuussa vielä viitenä päivänä. Niihin pitää varata aika ensisijaisesti sähköisen ajanvarauksen kautta. Puhelimitse voi varata ajan, jos ei pysty käyttämään sähköistä ajanvarausta. Keskiviikkona aamulla vapaita aikoja oli tarjolla ainakin 17.12. järjestettävässä rokotuspäivässä.
Seuraava pop up -rokotuspäivä järjestetään Pääterveysasemalla 14.12. kello 16–18, jolloin annetaan ensimmäisiä ja toisia annoksia.
THL suosittelee kolmatta koronarokotusannosta kaikille yli 18-vuotiaille. Kolmannen annoksen voi ottaa aikaisintaan viiden kuukauden kuluttua toisen annoksen saamisesta.