Koronavirusta edelleen todella paljon

0
Omikron 5 -virusvariantti on nyt valtavirus Varsinais-Suomessa. Kotitestien tulokset eivät näy tilastoissa, mutta virallisiin testeihin hakeutuneiden testeistä 59 prosenttia on positiivisia.

LOIMAA Virallisesti todettujen koronatartuntojen määrä on ollut Loimaalla hienoisessa nousussa kuluneella viikolla.

– Tiistaina todettiin peräti 40 tartuntaa. Keskimäärin tartuntoja tilastoidaan nyt noin 15 päivässä, Loimaan kaupungin terveydenhuollon tartuntatautivastuuhoitaja Mari-Kaisa Heikkinen sanoo.

Hänen mukaansa tiistaisin todettujen tartuntojen määrä on ollut usein muita päiviä korkeampi, koska moni viikonloppuna sairastunut menee maanantaina testiin ja tulokset tulevat tiistaina.

– Koronavirusta on edelleen liikkeellä todella paljon, ja todennäköisesti tartuntahuippua ei ole vielä saavutettu Loimaan seudulla. Valtaosalla sairastuneista oireet ovat kuitenkin todella lieviä eli kuumeilua ja nuhaa.

Loimaan pääterveysasemalla on lauantaina ajanvarauksellinen rokotuspäivä, joka on tarkoitettu kaikille yli viisivuotiaille ja johon oli vielä perjantaina aamulla muutamia aikoja vapaana.

– Rokotuksissa näkyy sellainen ilmiö, että lasten aikoja on peruttu aika paljon. Moni lapsi on sairastunut virukseen ja saanut immuniteetin sitä kautta.