Lantmännenin maatalouskauppa muuttaa Ysitien varteen Markku Helanderin uuteen halliin

0

LOIMAA Lantmännen Agron tytäryhtiö Lantmännen Maatalouskauppa oy on löytänyt uuden toimipaikan Loimaalta.

Maatalouskauppa muuttaa Ysitien tuntumaan uuteen halliin, jonka rakentamisen Markku Helander on jo hiljalleen aloittanut. Sitä ennen maatalouskauppa toimii väliaikaisissa konttoritiloissa Heimolinnankadulla.

– Ensi kesänä pitäisi muuttaa varsinaisiin tiloihin, Lantmännen Maatalouskaupan toimitusjohtaja Jouni Saarinen suunnittelee ja sanoo, että kesäkuussa ainakin osa tiloista pitäisi olla muuttokunnossa.

Rakenteilla oleva halli sijaitsee aivan Ysitien eteläisen ylikulkusillan tuntumassa, Niittukulman yritysalueella. Sen lähellä sijaitsevat muun muassa Rovio Pet Foods, Veikon Kone ja valtatien toisella puolella Pemamek.

Koko halli ei tule Lantmännenin käyttöön, sillä Saarinen kertoo maatalouskaupan vuokraavan osan rakenteilla olevan hallin tiloista.

Loimaalla Lantmännen Agron edellinen toimipaikka oli Hirvikoskella, mutta Loimaan ja Turun toimipisteiden kauppias Kari Mylen päätti luopua maatalouskaupasta. Helmikuussa uutisoitiin, että kyseiset toimipaikat ja kauppaan kuuluvan liiketoiminnan henkilöstö siirtyivät uudelle omistajalle Viljelijän Bernerille (LL 1.2.).

Talven aikana Lantmännenillä kartoitettiin uutta toimipaikkaa sekä Loimaalle että Turkuun (LL 7.2.). Saarinen kertoo, että Loimaalla heillä oli useampi vaihtoehto pohdinnassa ja Helanderin rakenteilla oleva halli valikoitui maatalouskaupan toimipaikaksi sen hyvän sijainnin vuoksi.

Hän sanoo toimipaikan valintaa vaikuttaneen myös sen, että Markku Helander on toiminut pitkään rakentamisen ja vuokraamisen alalla.

– Tämä on hyvä ratkaisu. Yhteistyö on sujunut tosi hyvin.

Saarinen kertoo, että kolme Hirvikosken toimipaikasta tuttua työntekijää jatkaa Lantmännenin leivissä Heimolinnankadulla ja aikanaan Ysitien tuntumassa. Hän sanoo, että Loimaalle on vielä tarkoitus rekrytoida lisää 1–2 työntekijää.