Liedon Säästöpankki ja Oma Säästöpankki yhdistyvät

0
Liedon Säästöpankin ja Oma Säästöpankin yhdistymissuunnitelmista kerrottiin perjantaina. Toimitusjohtajat Jouni Niuro ja Pasi Sydänlammi viestivät ''vahvaa tahtotilaa''. Kuva Esko Keski-oja.

VARSINAIS-SUOMI Liedon Säästöpankki ja Oma Säästöpankki oyj yhdistyvät Turun talousalueella. Yhdistyminen on suunniteltu toteutettavaksi seuraavan 12 kuukauden aikana. Asiasta tiedotettiin perjantaina. Suunnitelman toteuttamiseksi on molempien osapuolten ”vahva tahtotila”, tiedotteessa kerrotaan.

Lopulliset päätökset tehdään Oma Säästöpankin hallituksessa sekä Liedon Säästöpankin isännistössä loppuvuodesta 2022. Asiakkaiden pankkiasiat toimivat normaalisti yhdistymisprosessin aikana sekä sen jälkeen. Pankin henkilökunta siirtyy vanhoina työntekijöinä Oma Säästöpankkiin.

Liedon Säästöpankilla on konttori yhdeksällä paikkakunnalla, muun muassa Loimaalla.
– Tämä on todella merkittävä alueellinen uutinen. Yhdistymisellä Oma Säästöpankkiin pystymme takaamaan pysyvämmät ja kehittyvät pankkipalvelut. Pidämme asiakkaat ajan tasalla ja viestitämme yhdistymisen etenemisestä, Liedon Säästöpankin toimitusjohtaja Jouni Niuro kertoo.

Yhdistymisessä nähdään paljon hyvää myös Oma Säästöpankissa.
– Liedon Säästöpankin yhdistäminen osaksi Oma Säästöpankkia vahvistaisi huomattavasti pankkimme markkina-asemaa Turun talousalueella ja täydentäisi palveluverkostoamme koko Varsinais-Suomessa. Toteutuessaan suunnitteilla oleva yhdistyminen on euromääräisesti Oma Säästöpankin historian suurin yritysjärjestely, Oma Säästöpankin toimitusjohtaja Pasi Sydänlammi toteaa.

Pankkien yhteenlaskettu liikevoitto vuodelta 2021 oli noin 96 miljoonaa euroa ja vuoden 2022 ensimmäisen vuosineljänneksen yhteenlaskettu tase noin seitsemän miljardia euroa. Henkilöstön yhteenlaskettu määrä on noin 450 ja henkilö- ja yritysasiakkaiden määrä yli 210 000.