Varhaiskasvatuksen tilannetta selvitetään Oripäässä

0

ORIPÄÄN kunnan sivistysjohtaja työstää parhaillaan selvitystä varhaiskasvatuksen tilanteesta.
Kunnanhallitus oli joulun alla kokouksessaan ilmaissut huolensa varhaiskasvatuksen tilanteesta ja pyytänyt sivistyslautakunnalta selvitystä asiasta.
Osana selvitystä sivistysjohtaja on tehnyt kyselyn varhaiskasvatuksen henkilöstölle asian taustoittamiseksi. Kyselyssä kartoitetaan muun muassa sitä, mitkä asiat ovat hyvin varhaiskasvatuksessa ja missä on parannettavaa.
Oripään varhaiskasvatuksessa on noin 15 työntekijää.

Varhaiskasvatus puhutti Oripäässä etenkin loppuvuodesta.
Esimerkiksi varhaiskasvatuksen vanhempainyhdistys järjesti mielenilmauksen ennen kunnanhallituksen kokousta joulukuussa. Huolta on aiheuttanut muun muassa henkilöstön pysyvyys ja tilakysymykset (LL 14.12.2022).
Osana tilakysymyksiä Nallenkolon päiväkodin lapset on päätetty kiireellisesti siirtää väliaikaisesti kunnanviraston tiloihin. Syynä on se, että sisäilmatutkimuksen perusteella Nallenkolon tilat ovat peruskorjauksen tarpeessa (LL 22.12.2022).
Kunnanviraston tiloissa on tehty muutostöitä ja niiden valmistumista odotellessa Nallenkolon toiminta on siirretty väistötiloihin liikuntahalliin. Kunnanviraston tilojen odotetaan valmistuvan varhaiskasvatuksen käyttöön tammikuun aikana.
Myös Kultasiiven päiväkodista on siirtymässä osa lapsista kunnanviraston tiloihin ison lapsimäärän takia.