Jordan Roberts johdatti Bisonsin välieriin

0

Bisons Loimaa–Raiders Basket 91–74 (21–27, 23–15, 20–4, 27–28).

Koripallon Miesten 1. divisioona A:ssa pelattiin tiistaina kolmas ja ratkaiseva puolivälieräottelu Bisons Loimaan ja järvenpääläisen Raiders Basketin välillä. Aikaisemmat kaksi ottelua olivat molemmat päättyneet vierasvoittoihin, mutta tällä kertaa Bisons ei jättänyt Raidersille mahdollisuuksia.
Ottelun kulku noudatti alussa pitkälti ottelusarjalle tyypillisiä piirteitä. Raiders nappasi alkuun 0–10-runin ja pakotti Bisonsin aikalisälle. Raidersilta tahtipuikkoa heilutti ottelun alussa muun muassa vilkas takamies Jordan Perkins (25p/10s).
Jordan Roberts oli kuitenkin päättänyt, että Bisons ei häviä ratkaisevaa puolivälierää Loimaalla. 24 pistettä, 12 levypalloa ja peräti viisi riistoa erinomaisella tehokkuudella taululle tehtaillut Roberts pelasi yhden kauden parhaimmista otteluistaan juuri oikeaan paikkaan.
Roberts onnistui puolustuspäässä aktiivisuudellaan hidastamaan Raidersin Devaughn Jenkinsiä ja pääsi hyökkäyspäässä nauttimaan muun muassa Louis Rucklinin (12p/9s) erinomaisesta tarjoilusta.
Bisons ratkaisi ottelun kolmannen jakson puolivälin jälkeen. Biisonilauma nappasi viidessä minuutissa miltei 20 pisteen eron. Tästä iskusta ei Raiders enää toipunut, vaan käytännössä yksittäisiä hyviä suorituksia lukuun ottamatta vierailijoiden peli lamaantui viimeiselle jaksolle lähdettäessä.
Viimeinen kymmenminuuttinen meni pelailun tunteessa, kun Bisons kontrolloi ottelun tempoa onnistuneesti varmistaen itselleen välieräpaikan.
Välierissä Bisons saa vastaansa helsinkiläisen Torpan Pojat. Runkosarjassa joukkueet kohtasivat kahteen otteeseen, ja Bisons voitti molemmat kohtaamiset.
ToPo voitti oman puolivälieräsarjansa Äänekosken Huimaa vastaan puhtaasti kahdessa ottelussa, joten se pääsee otteluun hieman paremmin levänneenä.
Ottelusarjan avainasioita on muun muassa se, miten ToPo kestää Bisonsin kovatempoista peliä tiiviissä pudotuspelien ottelurytmissä. Ensimmäinen välierä alkaa Loimaan liikuntahallissa perjantaina kello 18.30.