KOPIT Rypytetään ja rypistetään

0
Kuvituskuva LL Arkisto/TS

Samassa viivalla olevilla, usein eri lähtökohdat. Toinen hyvin kasvatettu porvaria poika, usein sielultaan pienviljelijä vie ahkeruudella pitemmän korren.

 

Mites tuntuu ihan ettei varhaiskasvatus ja sivistyspuoli osaa päättää ilman konsultteja mitään asiaa. Oisko syytä miettiä asiaa.

 

Varhaiskasvatuksen palveluverkkoselvitys. Mihin osaaminen on hävinnyt, kun joka asiaan tarvitaan konsultti?
Vain kerran konsultteihin törmännyt

 

Karjalainen mummoni opetti minut tekemään karjalanpiirakoita ollessani 7-vuotias. Pohjat kaulittiin pulikalla ohuiksi, keskelle levitettiin riisipuuro ja reunat rypytettiin, ei rypistelty. Paistetut piirakat kasteltiin lämpimässä maito-voiseoksessa.

Tuhansia piirakoita rypyttänyt

Kiitos Saran piiraskurssilaisille kun ette hermostuneet taitamattomuudestani, en osannut vetää kaikkea oikein hyvin, kun ei ole tuota opettajan koulutusta, menihän kaikki sentään aika hyvin, vielä tarkistus siihen voisulan lisäämiseen kuoritaikinaan, noin 1 rkl puoleen litraan kylmää vettä, ja se riisimäärä on neljään litraan maitoa. Olitte tosi mukavaa porukkaa, ja me Ritvan kanssa opimme ihan uuden sanan toimittajalta piiraiden tekoon, ”rypistäminen”.

Kevätterveisin Eevi

Tarjoustuotehyllyt usein tyhjinä, jos et pääse heti maanantai aamuna ostoksille. Eivätkä hyllyt taida täyttyäkään kun tyhjänä loppuviikostakin.

Pettynyt useaan kertaan

Eduskuntaan pyrkijöitä on pilvin pimein, mutta ajaako sinne vallan halu tai raha? Palkasta jää käteen jo enemmän kun tarvetta olisi ja lisänä monet ilmaisedut päälle. Joissain haastatteluissa kysellään, mitä aiot sitten muuttaa kun pääset läpi? Ne kysymykset on tyhjää tyhjempiä, sillä ei yksin mitään muuta. Monipuolisuusjärki järki voi jäädä valitsematta, kun Arkadianmäelle änkeää yhden asian henkilöitä, heitä jotka useimmin TV:hen naamansa saavat. 100 olisi sopiva määrä kansaedustajia, mutta siinä häviäisi maaseudun ääni.

Taisto Levo