Jaskan Kahvilan nykyinen yrittäjä Jaakko Ahokas ja tuleva yrittäjä Hazhar Osman paiskaavat kättä vaihdoksen kunniaksi. Osman oli asiassa aloitteellinen, sillä hän on halunnut siirtää kebab-pizzeriansa paremmalle sijainnille aivan torin viereen.

LOIMAA Kauppias Jaakko Ahokas lopettaa kahvilan ja pienen kaupan pitämisen Loimaan keskustassa maaliskuun puolivälissä. Hänen tilalleen kahvilanpitäjäksi ryhtyy yrittäjä Hazhar Osman.

Samalla Osman siirtää torin viereen kebab-pizzerian, jota hän on tähän saakka pyörittänyt Turuntiellä. Kyse on Loimaan Kebab & Pizzeriasta, tuttavallisemmin Lkp:stä.

Osman ei aio jatkaa kaupan pitämistä, sillä hänellä ei ole kokemusta kauppiaan työstä.

– Lisäksi tästä jää pois Postin noutopiste ja Ups-pakettipalvelu, Ahokas kertoo.

Ahokkaalla on kauppiaan kokemusta noin 40 vuoden verran. Hän ehti pitää Jaskan Kahvilaa ja sen ohessa olevaa pienehköä kauppaa kuudetta vuotta. Sitä ennen hän toimi kyläkauppiaana Metsämaalla 23 vuotta. Ennen Metsämaata Ahokas työskenteli yrittäjänä Humppilassa ja Forssassa.

– Kaikki alkoi Järvisen Kauppapuutarhaa vastapäätä, jossa pidin kotikioskia.

Eläkkeelle Ahokas ei ole suinkaan suuntaamassa, vaan hänellä on muita suunnitelmia. Ajatuksiaan hän ei vielä avaa sen tarkemmin muuta kuin, että palvelualaan ne liittyvät, mutta eivät kuitenkaan kahvilan tai kaupan pitämiseen.

– Välillä jotain muutakin, hän perustelee.

Osman on saapunut Suomeen vuonna 2008. Hänelle on kertynyt kokemusta kebab-ravintolan pyörittämisestä Kajaania, Koskea ja Alastaroa myöten ennen asettumista Loimaalle.

Jaskan Kahvila on parisen viikkoa kiinni maaliskuun jälkipuoliskolla, koska keittiötä remontoidaan kebab-ravintolaa varten. Osmanin tavoitteena on avata kahvila ja kebab huhtikuun alussa. Kaupalta vapautuvan tilan hän aikoo osoittaa asiakastilaksi.

Kauppatorin vieressä olevat tilat ovat vajaat 400 neliötä. Osmanilla ei ole tässä vaiheessa muita suunnitelmia tiloihin. Hän kertoo, että liike työllistää yrittäjän lisäksi 3–4 työntekijää.

Molemmat yrittäjät myöntävät, että takana ovat kovat vuodet koronapandemian ja Ukrainassa käytävän sodan myötä.

Ahokas sanoo yleisen hintatason nousun näkyneen siinä, että ihmisillä on vähemmän rahaa käytössä kuin aiemmin. Myös Osman sanoo hintojen nousun vaikuttaneen. Hän muistuttaa, ettei kohonneita kustannuksia ole voinut viedä kerralla suoraan lopputuotteen hintaan.

– Tämä vuosi on ollut kuitenkin jo vähän parempi.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän