Aapeli Alanen palaa Bisonsiin

0
LL arkisto / Anu Vuorinen.

KORIPALLO Hyvää vauhtia jo seuraavaan Korisliigan kauteen valmistautuva Bisons Loimaa on tehnyt 1+1-vuotisen sopimuksen Aapeli Alasen, 28, kanssa. Lahdesta kotoisin oleva Alanen palaa Loimaalle yhdeksän vuoden tauon jälkeen, sillä 201-senttinen laituri on edustanut Bisonsia Korisliigassa jo kaudella 2015–2016.
Alanen on etenkin hyökkäyspäässä pelaaja, joka pystyy henkilökohtaisella taidollaan voittamaan joukkueelleen otteluja. Vielä käynnissä oleva Korisliigan kausi Alasella vierähti Kouvolan Kouvojen paidassa, jossa hän viimeisteli tilastoikseen keskimäärin kymmenen pistettä ja neljä levypalloa ottelua kohden. Tilastollisesti parhaalla liigakaudellaan Alanen on tehtaillut 14 pistettä ja kuusi levypalloa ottelua kohden.
Alasella on vankka 232 Korisliigan ottelun kokemus. Korisliigan lisäksi hän on pelannut Itävallan pääsarjaa kaudella 2021–2022 sekä Islannin pääsarjaa kaudella 2022–2023. Kahta ulkomailla vietettyä kautta ennen Alanen ehti Korisliigassa edustamaan Kouvojen ja Bisonsin lisäksi Kataja Basketia, BC Nokiaa, Korihaita sekä kasvattajaseuraansa Namika Lahtea.

Ensi kauden joukkueen rakentamisessa kovaa vauhtia työskentelevä Bisonsin päävalmentaja Konsta Mastomäki on tyytyväinen siihen, että siirtomarkkinoilta löytynyt Alanen päätyi Loimaalle.
– Aapeli on erittäin monipuolinen pelaaja, joka tuo meille paljon mahdollisuuksia oman pelaamisemme suhteen. Aapelin uhka hyökkäyspäässä on huomattava ja mies on myös kykenevä puolustaja Korisliigassa. Olen erittäin tyytyväinen, että saamme sekä Korisliigassa että ulkomaan kentillä marinoituneen kokeneen pelaajan joukkueeseemme.
Alasen lisäksi Bisons on julkistanut ensi kauden joukkueestaan myös Eemeli Hollon, 23. Hollo jatkaa kasvattajaseurassaan ja pelaa tulevalla kaudella kolmatta kauttaan Korisliigassa. Bisonsin joukkueen rakennus on hyvässä vauhdissa ja uusia sopimuksiaan tullaan julkaisemaan kevään aikana.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän