Valepa oli toisen kerran vahvempi

Vahvassa pelivireessä oleva Valepan Mikko Esko yllätti Hurrikaanin Karri Kutinlahden ja Max Staplesin. Kuva: Juuso Riponiemi.

Lentopallo
Valtteri Arra
Hurrikaani–Vammalan Lentopallo 0–3 (21–25, 17–25, 18–25).

Kahden päivän aikana ei finaalisarjassa ollut tapahtunut voimasuhteiden osalta mitään mullistavaa. Valepa jatkoi hallitsevana Suomen Mestarina vahvaa pelaamista, ja Hurrikaani kärvisteli edelleen samojen ongelmien kanssa.
Vaikka Hurrikaani on tehnyt kahdessa pelissä vähemmän hyökkäysvirheitä kuin sastamalaiset, ei se pääse siltikään kunnolla haastamaan Valepaa. Tällä hetkellä Olli Kunnari pelaa vastaanotto- ja hyökkäyspelissä lähes virheetöntä ottelusarjaa. Sen kruunaa Mikko Esko, yksi Euroopan parhaista passareista. Tämä duo teki torstainakin Loimaalla mitä halusi.

TORSTAISESSA tappiopelissä Hurrikaanin päävalmentaja Lauri Rantanen paini laituriosaston tehottomuuden kanssa. Thomas Douglas-Powell oli jatkuvasti vaikeuksissa ja jäikin nyt toistamiseen teholukemassa pakkaselle (-3).
Ainoastaan Antti Ropponen (13 pist.+5) jatkaa siitä, mihin välieräsarjassa Sampoa vastaan jäi. Ropponen hyökkäsi torstainakin kotijoukkueesta tehokkaimmin. Hänen pelaamisessaan on itseluottamusta ja päättäväisyyttä.
Muun joukkueen pelaaminen ei tule selkäytimestä, vaan ongelmia on pelin jokaisella osa-alueella.
– Kyllä oli surkeata. Vaikka Valepa pelaa hyvin, pitää meidän vain pystyä parempaan. Kaikki on kiinni itseluottamuksesta, purki Ropponen turhautuneisuutta.

VALEPAN päävalmentajalla Sami Kurttilalla oli toisessa finaalissa helppo rooli johtaa joukkuetta. Kun Valepan pelaamisesta huokui rauhallisuus ja päättäväisyys, ei päävalmentajan tarvinnut tehdä ottelun aikana juuri mitään. Joukkue teki päävalmentajastaan tarpeettoman.
– Tuntui, että me parannettiin ensimmäisestä finaalista. Ehkä meidän vajaan kahden viikon pelaamattomuus näkyi tiistaina, mutta nyt oltiin kyllä kovia. Taso ei laskenut missään vaiheessa, myönsi peräti kahdeksan torjuntaa saalistanut Esko, 39.

KAHDEN pelin jälkeen on nähtävissä, että Valepa on vaikea voitettava. Sen kokemus ja erityisesti toisen kosketuksen laatu on aivan omaa luokkaa. On hämmästyttävää, miten sastamalaisjoukkue pystyy rakentamaan heikon vastaanoton jälkeen ensiluokkaisen hyökkäyspaikan. Eikä se tarvitse siihen passari Eskoa, vaan jokainen kuusikon pelaaja pystyy passaamaan pallon kaverille tarkasti. Sitä ominaisuutta Hurrikaanissa ei Jesse Mäntylän lisäksi ole.
Ottelusarja on nyt Valepalle 2–0. Huomenna taistelu jatkuu Sastamalassa, ja sen jälkeen on vuorossa tiistaina Hurrikaanin ”kotipeli” Kupittaan uudessa palloiluhallissa.

OP Edustajistovaalit


Lähitapiola
Sää

Plus-tilaus

Sudokuttaako?

Arkistot

Ampiainen grillilihan kimpussa

Ampiaiset ovat paitsi makean- myös proteiininhimoisia. Ne kuljettavat grillilihankimpaleita pesässä kasvaville toukille. Kuvaus: Valtteri Marjamäki.

1st Annual X-frame Meet, 19.7.2018, Loimaan Lehti

Loimaalla järjestettiin x-runkoisten Chevroletien (1958-1964) kokoontuminen. Paikalle saapui 15 autoa, joista tässä letkassa 13. Loimaan Lehti/Kati Uusitalo

Loimaan varhaiskasvatuksen yhteislaulutempaus 17.5.2018

Loimaan kaupungin varhaiskasvatus järjesti torstaina lapsille ja vanhemmille yhteislaulutilaisuuden pesisstadionilla Allsång-hengessä. Paikalla oli viitisensataa laulajaa ja leikkijää. Video: Katriina Reijonen

Pala Kakkua

Digilehti

Lue Loimaan Lehti

Loimaan Lehti on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

 

Osta irtonumero
Tilaa digilehti

Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.

Tutustu ja ihastu

TS rekry