Jokilauttatempaus teki kävijäennätyksen

Jokilautoilla kyydittiin iloista väkeä. Kuva: Katriina Reijonen

Loimijoki
Katriina Reijonen
Lemmensillan pielessä keskiviikkona järjestettyyn jokilauttatempaukseen alkoi valua väkeä jo tuntia ennen alkamisaikaa odottamaan lautta-ajelua.
Jokimaisemat kiinnostivat noin 450:ää osanottajaa, ja silloilta seuranneet siihen päälle. Koska kyytiläisiä oli niin paljon, reitti kulki Lemmensillan kupeesta vanhalle Esson sillalle. Kauemmaskin olisi voitu lähteä, mutta ihmisten hermojen säästämiseksi päädyttiin pienempään lenkkiin.
– Vähän siinä jonottamaan joutui, koska kalustoa oli rajallinen määrä. Mutta ihan hyvää palautetta ihmisiltä silti tuli, tempauksen isä Petri Peiponen totesi.
Hänen mukaansa tempauksessa oli kiinni parikymmentä talkoolaista.
– Kaikki tulivat, joita pyydettiin. Suuri kiitos heille. Pelastusliivejäkin saatiin todella paljon lainaksi, Ypäjän pojat toivat niitä ison läjän.

EDELLISEN KERRAN jokilautoille kutsuttiin kaksi vuotta sitten. Viime kesänä tempaus jäi välistä osin muiden kiireiden ja osin Loimijoen nopeusrajoitusten vuoksi. Kyse ei ollut siitä, että lautat kulkisivat yli kymmenen kilometrin tuntinopeutta, vaan periaatteellisesta mielenilmauksesta. Koko Loimaan kaupungin aluetta koskenut nopeusrajoitus ei saanut kannatusta Peiposelta, eikä talkoolaisilta. Nyt nopeusrajoitus on laitettu jäihin.

 

Lue lisää 14.7.2018 lehdestä

OP Edustajistovaalit


Lähitapiola vko 46
Sää

Plus-tilaus

Sudokuttaako?

Arkistot

Ampiainen grillilihan kimpussa

Ampiaiset ovat paitsi makean- myös proteiininhimoisia. Ne kuljettavat grillilihankimpaleita pesässä kasvaville toukille. Kuvaus: Valtteri Marjamäki.

1st Annual X-frame Meet, 19.7.2018, Loimaan Lehti

Loimaalla järjestettiin x-runkoisten Chevroletien (1958-1964) kokoontuminen. Paikalle saapui 15 autoa, joista tässä letkassa 13. Loimaan Lehti/Kati Uusitalo

Loimaan varhaiskasvatuksen yhteislaulutempaus 17.5.2018

Loimaan kaupungin varhaiskasvatus järjesti torstaina lapsille ja vanhemmille yhteislaulutilaisuuden pesisstadionilla Allsång-hengessä. Paikalla oli viitisensataa laulajaa ja leikkijää. Video: Katriina Reijonen

Pala Kakkua

Digilehti

Lue Loimaan Lehti

Loimaan Lehti on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

 

Osta irtonumero
Tilaa digilehti

Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.

Tutustu ja ihastu

TS rekry