”Älä usko vähättelijöitä”

0
– Semmoinen kummallinen tämä elämä on, että ne jotka vähättelee, saattaa lopulta tulla takaisin ja tällä kertaa nuolemaan persettä, Kauko Röyhkä sanoo. Kuva: Anu Salo
– Semmoinen kummallinen tämä elämä on, että ne jotka vähättelee, saattaa lopulta tulla takaisin ja tällä kertaa nuolemaan persettä, Kauko Röyhkä sanoo. Kuva: Anu Salo

LOIMAA Muusikko-kirjailija Kauko Röyhkä muisteli uransa alkuvaiheita Loimaalla järjestetyssä pitkäaikaistyöttömien tilaisuudessa. Hän palasi nuoruusvuosiinsa, jolloin meininki oli aika karua. Vähättelyäkin tuli, mutta Röyhkä oppi sulkemaan siltä korvansa.
– Kannattaa kehittää kuurot korvat niitä varten, jotka tulevat sanomaan, että susta ei koskaan tuu mitään. Että et osaa soittaa, et kirjoittaa, et yhtään mitään.
– Kun sain kutsun tänne, mietin, mitä puhuisin. Päätin muistella uran alkuvaiheita. Siksi, että ei näissä kuvioissa oikeasti ole ollut mitään legendaarista. Köyhä poika köyhästä kodista, joka sinnittelee ensin työttömänä. Alkaa kirjoittaa ensimmäistä romaaniaan. Perustaa bändin, tekee jotain biisejä. Tulee joku, joka näkee niissä molemmissa jotain hyvää.

Anu Salo

 

Lue lisää 18.12.2014 lehdestä