Hullumies kilpailee ravikuninkuudesta

0

RAVIURHEILU Oripääläisen Arvo Ylitalon osaomistama ori Hullumies kilpailee tulevana viikonloppuna ravikuninkaan tittelistä. Kuninkuusravit järjestetään Joensuussa lauantaina ja sunnuntaina. Sekä kuninkuus- että kuningatarkilpailuun on valittu 12 osallistujaa.
Hullumiehen omistaa Talli Hullumies Huittisista, ja sen ovat kasvattaneet Kauppapuutarha Ylitalo Oy Oripäästä ja Esa Lähdekorpi Huittisista. Hullumiestä ohjastaa ja valmentaa Seppo Sarkola Tampereelta.

Seppo Sarkolan ohjastama Hullumies voitti viime kesän Porin Kuninkuusraveissa kuninkuuskilpailun 2 100 ja 1 609 metrin osamatkat. Kuva on 1 609 metrin matkan voittajaesittelystä. Kuva: LL Arkisto / Tiina Naula
Seppo Sarkolan ohjastama Hullumies voitti viime kesän Porin Kuninkuusraveissa kuninkuuskilpailun 2 100 ja 1 609 metrin osamatkat. Kuva on 1 609 metrin matkan voittajaesittelystä. Kuva: LL Arkisto / Tiina Naula

12-vuotias Hullumies on juossut tänä vuonna tähän mennessä seitsemän starttia, jotka ovat tuottaneet yhden voiton, kaksi kakkossijaa ja yhden kolmossijan. Pari viikkoa sitten Hullumies sijoittui Mikkelissä Suurmestaruusajossa kakkoseksi ennätyksellään 1.19,6a, joka on kaikkien aikojen kolmanneksi kovin suomenhevosravurin juoksema aika. Tätä kovempaa ovat ravanneet vain Sipori, 1.19,4a, ja Suurmestaruusajon voittanut Jokivarren Kunkku, 1.19,5a.
Hullumies on ansainnut tällä kaudella tähän mennessä palkintorahoja 17 350 euroa, kun koko uran voittosumma on 233 030 euroa. Koko urallaan Hullumies on juossut tähän mennessä 115 starttia, joista se on voittanut 30, ollut 13 kertaa toinen ja niin ikään 13 kertaa kolmas.
Viime vuonna Hullumies voitti Porin Kuninkuusraveissa kaksi ensimmäistä osamatkaa, jotka ajettiin 2 100 ja 1 609 metrin matkoilla. Pitkä 3 100 metrin päätösmatka ei sujunut yhtä hyvin, ja Hullumies sijoittui viime vuonna kuninkuuskisan kokonaiskilpailun kahdeksanneksi.

Tiina Naula