Juha Katilan keksinnöt rikastavat koulumaailmaa

0

LOIMAA Juha Katilalla on harrastuksena keksiminen. Hänen vapaa-aikansa kuluu kehittelemällä uusia laitteita, ja verstaallaan hän onkin suunnitellut muun muassa CNC-jyrsimiä, 3D-tulostimen ja laserleikkurin.

Juha Katilalla ei ole koskaan tylsää, sillä kekseliäällä miehellä riittää suunnitelmia. Hänen rakentamansa RC-lennokit ovat näyttäviä kapistuksia. Kuva: Maija Paloposki
Juha Katilalla ei ole koskaan tylsää, sillä kekseliäällä miehellä riittää suunnitelmia. Hänen rakentamansa RC-lennokit ovat näyttäviä kapistuksia. Kuva: Maija Paloposki

Muutamia vuosia sitten mies innostui RC-laitteista eli radio-ohjattavista kojeista. Erilaisista kierrätysmateriaaleista hän rakensi esimerkiksi lennokkeja, jotka ovat hänen suosikkejaan, niissä kun on muita härveleitä vähemmän liikkuvia mekaanisia osia.
– Lennokit lentävät niin kauas kuin silmä kantaa. Kantomatka on noin kilometrin, joten ne voivat liitää pilvienkin päällä.

Torstain Loimaan Lehden teemana ovat harrastukset. Juha Katilan keksimisharrastuksen lisäksi luvassa on juttua muun muassa keräilyn, soudun ja salonkitanssin harrastajista, äänitysstudiosta ja monesta muustakin kiinnostavasta aiheesta, joista voi löytyä uusi harrastus vaikkapa lehden lukijoillekin.

Maija Paloposki

 

Lue lisää 27.8.2015 lehdestä