Himki Biisoneita vahvempi VTB-avauksessa

0

KORIPALLO Bisons–Himki 62–81 (29–47).

Himkin Ruslan Pateev ja Alexey Shved puolustavat, kun Bisonsin Justin Jackson pyrkii hyökkäämään. Kuva: Eveliina Toivola
Himkin Ruslan Pateev ja Alexey Shved puolustavat, kun Bisonsin Justin Jackson pyrkii hyökkäämään. Kuva: Eveliina Toivola

Bisons aloitti VTB-liigakautensa kotitappiolla moskovalaiselle Himkille keskiviikkona. Poikkeuksellisesti Vantaalla pelatun ottelun loppulukemiksi kirjattiin 62–81.
Bisons oli pelissä hyvin mukana ensimmäiset puolitoista erää. Toisen neljänneksen puolessa välissä tilanne oli vielä jännittävä 29–29. Seuraava viisiminuuttinen riitti kuitenkin muuttamaan pelin luonteen varsin antiklimaattiseksi. Himki nimittäin tykitti erän loppuun 18–0-jakson, jonka siivittämänä se karkasi Biisonilauman ulottumattomiin. Bisons sai toisella puolikkaalla kurottua eron vielä 14 pisteeseen, mutta sen lähemmäs Himki ei isäntiä enää päästänyt.
Himki pelaa VTB:n lisäksi Euroopan kovatasoisinta sarjaa Euroliigaa, ja se todella näkyi. Kovapalkkaisten miesten, kuten Aleksei Švedin (20/8/5/3r), Tyrese Ricen (9/1/3), James Augustinen (10/11/1/1r/2t) ja Tyler Honeycuttin (7/4/1) rutiini riitti pitämään lauman loitolla. Myös Susijengin takamies Petteri Koponen (9/2/1) teki parhaansa, mutta joutui istumaan suhteellisen paljon penkillä saatuaan kolme virhettä nopeasti.
Himkin päävalmentaja Rimas Kurtinaitis kertoi oppineensa viime kauden virheestä.
– Muistimme viime kauden vaikeutemme täällä. Silloin voitimme vasta loppuhetkillä, joten olimme nyt valmiina pelaamaan kovaa.

BIISONIEN UUSI takamiesvahvistus P.J. Hill (9/3) teki keskiviikkona ensiesiintymisensä Bisonsin punaisessa edustusasussa. Vielä on paljon matkaa, että Hill pystyy pyörittämään Biisonien peliä täydellä teholla. Nappisuoritusta tosin kukaan tuskin odotti, sillä mies ei ole ennättänyt oikeastaan edes kunnolla treenata muun joukkueen kanssa. Keskiviikon debyytissä Hill sortui väkisin puskemiseen ja huonoihin heittoihin.
Myös Mario Edwards (0/1/1) oli yhä mukana kokoonpanossa. Hän loukkasi jalkansa ottelun toisella puolikkaalla ja joutui nilkuttamaan penkille. Biisoneista eniten pisteitä nakutti Martin Zeno (15/3/4/1r).
Biisonien pelit jatkuvat sunnuntaina VTB:n vierasottelulla. Loimaalaiset matkustavat eksoottiseen Nižni Novgorodiin.
Ennakkotietojen perusteella Nižni Novgorodista olisi odotettavissa tasaista ottelua. Vaikka novgorodilaiset voittivatkin Biisonit kummassakin viime kauden kohtaamisessa, ei kuilu ollut suuren suuri – toinen otteluista päättyi vain viiden pisteen erolla. Nižni Novgorodoin joukkue on säilynyt kuta kuinkin ennallaan, mutta Biisonit on vahvistunut viime kauteen nähden. Sunnuntaina Bisons saattaakin napata kauden avauspisteet VTB-liigassa.

Jesse Kojo