Haitulan sillan uusimistyöt käyntiin viikolla 10

0
Haitulan uusi silta rakennetaan vanhan sillan paikalle, joten rakennustöiden ajaksi liikenne sillan kohdalla joudutaan katkaisemaan ja ohjaamaan kiertotielle. Kuva: Varsinais-Suomen Ely-keskus

LOIMAA Varsinais-Suomen Ely-keskus aloittaa Loimaalla maantiellä 12 608 (Vanha Alastarontie) Loimijoen ylittävän Haitulan sillan uusimistyöt viikolla 10 eli 5. maaliskuuta alkavalla viikolla. Rakennustyöt kestävät vuoden 2018 syksyyn saakka. Uusi silta rakennetaan vanhan sillan paikalle, joten rakennustöiden ajaksi liikenne sillan kohdalla joudutaan katkaisemaan ja ohjaamaan kiertotielle Haaroistentien ja maantien 213 kautta. Liikenne tulee säilymään työnaikaisilla liikennejärjestelyillä koko urakan ajan. Ely-keskus pahoittelee rakennustöiden aiheuttamia haittoja tielläliikkujille.

Haitulan uusi silta rakennetaan vanhan sillan paikalle, joten rakennustöiden ajaksi liikenne sillan kohdalla joudutaan katkaisemaan ja ohjaamaan kiertotielle. Kuva: Varsinais-Suomen Ely-keskus

Sillan uusimistyöt aloitetaan työmaan perustamisella ja työnaikaisten liikennejärjestelyjen tekemisellä. Tämän jälkeen aloitetaan vanhan sillan purkutyöt ja uuden sillan telinepaalutus. Vanhan sillan purkutyön jälkeen rakennetaan uusi silta.

Nykyinen vuonna 1916 rakennettu ja vuonna 1959 perusparannettu silta on kapea, painorajoitettu ja huonokuntoinen. Silta on päätetty uusia kokonaan jännitetyllä teräsbetonisella ulokepalkkisillalla. Sillan uusimisen yhteydessä myös tiegeometriaa parannetaan. Uuden sillan hyötyleveys kasvatetaan 8,5 metriin (vanhan sillan leveys on 6 metriä) ja sen kokonaispituus on noin 45 metriä. Uuden sillan myötä myös painorajoitus poistuu. Liikennemäärä sillalla on 286 ajoneuvoa vuorokaudessa.
Urakoitsijana hankkeessa toimii NCC Suomi Oy.