Robotmation suunnittelee rakentavansa tehtaan Loimaalle

0
Robotmation Oy:n toimitusjohtaja Rami Leijón on alastarolaislähtöinen. Yhtiö suunnittelee laajentavansa Loimaalle, koska sen nykyiset toimitilat Köylissä ovat käyneet ahtaiksi.

LOIMAA Automaatiotekniikan alalla toimiva Robotmation Oy suunnittelee toimintansa laajentamista Loimaalle, Ysitien varteen.

Yhtiöllä on tällä hetkellä noin 2 000 neliön toimitilat Köyliössä, mutta ne ovat toimitusjohtaja Rami Leijónin mukaan käyneet pieniksi.

Yritys suunnittelee Loimaalle ensi alkuun 3 000 neliön toimitiloja, joihin jätettäisiin myöhemmin laajennusvaraa aina 6 000 neliöön asti.

Leijón kertoo, että toimitilojen tarkkaa sijaintia ei ole vielä lyöty lukkoon, ja asiasta neuvotellaan muun muassa Loimaan kaupungin edustajien kanssa syyskuun lopussa. Yrityksen tilat sijoittuisivat todennäköisesti Niittukulman yritysalueelle, lähelle Ysitien ylittävää eteläistä ylikulkusiltaa. Toimitusjohtajan mukaan toimitila- ja rakentamissuunnitelmia on tarkoitus viedä mahdollisimman ripeästi eteenpäin.

Loimaan kaupungin kehittämisjohtaja Matti Tunkkari kertoo, että kaupungilla on tarjota yritykselle 2–3 tonttivaihtoehtoa Niittukulman yritysalueelta. Hän kertoo olleensa yritykseen yhteyksissä toukokuusta lähtien useamman kerran.

Loimaa valikoituminen yhtiön laajenemissuunnitelmien kohteeksi johtuu Leijónin mukaan ennen kaikkea Loimaan logistisesta sijainnista Turun, Tampereen, Helsingin ja Porin läheisyydessä sekä työvoiman saatavuudesta.

Hän kertoo, että yrityksen tuotanto siirtyisi aikanaan Loimaalle ja Köyliöön jäisi muun muassa toimistoväkeä sekä kehitys-, testaus- ja huoltotoimintaa.

YRITYKSEN saapuminen Loimaalle tietäisi Leijónin mukaan yhteensä noin 30 työpaikkaa Loimaalle, joskin osa henkilöstöstä siirtyisi Köyliöstä Loimaalle.

– Meillä on Köyliössä jo nyt viisi loimaalaista työntekijää.

Yritys on jo aloittanut rekrytoinnit toimihenkilöpuolelle neljän henkilön osalta ja lisää on tulossa. Tällä hetkellä yritys työllistää 14 työntekijää, joten laajeneminen Loimaalle tietäisi henkilöstömäärän tuplaantumista.

Robotmation on 21 vuotta vanha yritys, jonka liikevaihto on tällä hetkellä noin 2,4 miljoonaa euroa. Toimitusjohtaja tavoittelee liikevaihdon nostamista kymmenen miljoonan luokkaan lähivuosina. Hänen mukaansa tavoite ei ole mahdoton, sillä Köyliön toimitila on liian pieni toiminnan kasvattamiseen.

YHTIÖN laajenemissuunnitelmien taustalla on yrityskauppa, sillä Robotmation on sopinut yritysjärjestelystä Reaktor Group Oy:n, Dynamik Oy:n ja Korpi Capital Oy:n kanssa.

Yhtiön tiedotteen mukaan sijoittajat investoivat yli kaksi miljoonaa euroa ja lisäksi tarjoavat yhtiölle henkistä pääomaa. Järjestely tarjoaa Robotmationille mahdollisuuden kansainväliseen kasvuun ja laajentaa sen omistuspohjaa järjestelyn osapuolilla.

Leijón on omistanut perustamansa yrityksen tähän saakka sataprosenttisesti itse. Hänen mukaansa yritysjärjestelyn jälkeenkin hänelle jää yhä niukka enemmistö yrityksen osakekannasta.

– Toimintamme on perustunut tähän asti tulosrahoitukseen. Toiminnan rajat tulivat vastaan. Tarvitsimme isommat hartiat ja pääomia kehitykseen ja investointeihin.

Robotmationin hallituksen puheenjohtajana aloittaa Tuomas Mikkonen.

ROBOTMATION valmistaa koneita, laitteistoja ja tuotantolinjoja kappaletavaraa käsittelevän teollisuuden sekä logististen palvelutuottajien tarpeisiin.

– Tuotamme robotiikka sekä pienille että suurille yrityksille. Parannamme tuotantolaitteistoillamme asiakkaidemme kilpailukykyä. Tuotteemme menevät ennen kaikkea yritysten sisälogistiikkaan ja kappaletavara-automaationa, toimitusjohtaja havainnollistaa.