Akaa liian kova pala Alastarolle – lauantaina tärkeä kotipeli

0

Futsal-Liigan ehdottomiin mestarisuosikkeihin lukeutuva Akaa Futsal nöyryytti Alastaron Urheiijoita Loimaan kotisalissa keskiviikkona. Muutamalla maajoukkuemiehellä varustettu Akaa ansaitsi täydet sarjapisteet, kun se takoi tulostaululle maalilukemat 0-9.

Akaa karkasi jo muutamassa minuutissa parin maalin johtoon aivan liian helpoilla maaleilla. AU oli unessa ja etenkin pelin avaaminen tuotti vaikeuksia. Kotijoukkue ei tahtonut päästä Akaan prässistä läpi järkevin syötöin. Puoliajalle siirryttiin viiden maalin tappioasemassa.

Alastarolla oli muutama tontti kaventaa peliä, mutta viimeistelyt eivät tuottaneet tulosta. Pääasiassa Jani Luoma ja Ilari Mettälä saivat luotua aikaiseksi iäpi ottelun isointa maaliuhkaa. Luoman yhden väkevän laukauksen pysäytti ensimmäisellä kympillä harmillisesti pystypuu. Maalihanojen aukeaminen olisi voinut muuttaa ottelun kuvaa, mutta nyt viininpunaisten peli jäi pään puskemiseksi seinään.

Toisen jakson alun Akaa aloitti yhtä tehokkaasti kuin ottelun alun. Pari pelihuumorin tappavaa maalia jälleen jakson alkuun ja homma oli paketissa. Loppunumerot eivät kerro koko totuutta, mutta se on selvää, että Akaa ei ole tällä hetkellä haastettavissa sarjapisteiden osalta. AU ajattelikin ottelun peluutuksessaan hieman jo tulevan lauantain huippuottelua, jossa se saa Loimaalla vastaansa Tornion Palloveikot. Tästä syystä valmennus antoi monelle vähemmän peliaikaa saaneelle nyt ansaitun näyttöpaikan Akaata vastaan.

Teemu Virtasta AU ei uskaltanut laskea lainkaan kentälle, ettei hänen korttitilinsä vahingossakaan olisi täyttynyt ToPV -otteluun. Valmennusjohto ja koko joukkue on laskenut, että tuo on ottelu, jossa täysi pistepotti on paljon paremmilla todennäköisyyksillä otettavissa. Syyskierroksella Torniossa AU vei peliä, mutta tulos jäi piippuun. Revanssihenki pihisee siis vahvana kaikissa.

Keskiviikon tappion kenties mukavinta antia oli seurata, kuinka Rei Hoda palasi elegantin rauhallisesti pelikentille vajaan kolmen kuukauden polvivammansa jäljiltä. Ottelun parhaaksi valittu Luoma puolestaan näytti siltä, että lauantaina jytisee Loimaan liikuntahallilla klo 12:00 alkaen.