AU säilytti liigapaikkansa – runkosarjan huipennusta todisti ennätysyleisö

0
AU:n kausi päättyi helpottuneissa ja onnellisissa merkeissä. (Kuva: Henrik Siiskonen)

Alastaron Urheilijoiden kausi Futsal-Liigassa tuli päätökseensä lauantaina. Lopputuloksena oli sarjataulukon sija kymmenen. Tämä tarkoittaa sitä, että joukkue pelaa myös ensi kaudella Futsal-Liigassa.

AU hävisi viimeisen kierroksen ottelunsa huippujoukkue GFT:lle maalein 4-6. Ottelua oli seuraamassa ennätysyleisö. Uusi ennätys kirjataan nyt numeroin 232.

Ottelu oli alkuminuuteista loppusummeriin kajahdukseen asti jännittävä. Oman twistinsä asiaan toi se, että tappiotilanteessa AU:n täytyi välittää myös, mitä Jyväskylän ja Turun peleissä tapahtui. Lopputulemana oli se, että Turussa TPK voitti oman pelinsä maalilla ja nousi sarjataulukossa sijalle yhdeksän, ohi Purppuralohikäärmeiden. Jyväskylässä liigakarsijan paikalta viimeiselle kierrokselle lähtenyt Riemu hävisi oman ottelunsa kahdella maalilla, joten se joutuu pelaamaan kohtalostaan vielä karsintapelien verran.

Loimaalla maalihanat avasi vierailija GFT, kun peliä oli reilut seitsemän minuuttia takana. AU lahjoitti pallon vastustajalle omasta kulmapotkustaan ja espoolaiset rokottivat varmuudella ylivoimahyökkäyksestä. Viininpunaisten seuraava kulmpotku sujui hieman paremmin, kun Ilari Mettälä pääsi pommittamaan pelin tasoihin. Tämä maali sytytti joukkueen hurmokseen, jossa yleisö eli upeasti mukana.

Ennen puoliaikaa AU iski vielä kolmesti, kun Jani Luoma ja Teemu Virtanen osuivat. Yksi osuma merkattiin GFT:n omaksi maaliksi. AU:lla oli varaa puppeloida myös yksi käsivirheestä syntynyt rangaistuspotku. GFT vastasi kotijoukkueen hurmokseen yhdellä maalilla.

Toisella jaksolla GFT nosti tasoaan ja otti tuloksellisesti pelin ohjat käsiinsä. Maali maalilta valkopaidat parantelivat asemiaan. Neljä minuuttia ennen loppua GFT siirtyi johtoasemaan 4-5. AU yritti vimmatusti kiriä tilannetta tasoihin, koska tiesi, että myös muiden paikkakuntien peleissä tilanteet elivät. Hurja kannatus ei tällä kertaa siivittänyt kotijoukkuetta tasoihin, vaan GFT naulasi viimeiselle minuutilla loppulukemat 4-6. Loppusummerin soitua AU joutui jännittämään tulosta Jyväskylästä muutaman minuutin ennen kuin sai alkaa juhlimaan sarjapaikkaansa. Tilanteen ratkettua hallilla nähtiin paljon ilakointia ja todella helpottuneita sekä iloisia katseita.

Otteluisäntänä toiminut Loimaan kaupunki palkitsi pelin parhaina Teemu Virtasen ja Henri Alamikkotervon. Espoolaisten maajoukkuetähti Alamikkotervo näytti kieltämättä jälleen, miksi hän on yksi sarjan kirkkaimpia tähtiä.

AU pääsi lopulta mutkien kautta kauden viralliseen tavoitteeseensa. Sarjapaikka varmistettiin suoraan ilman karsintapelejä. Joukkue meni yhden sarjasijoituksen lisäksi myös valtavasti eteenpäin pelillisesti, kun vertaa liigan debyyttikauteen. Joukkueen sisäisen pistepörssin vei nimiinsä Tuomas Happonen tehoilla 10+10. Kapteenin panos jäi runkosarjan päätöskierroksella valitettavan pieneksi sairastelujen vuoksi. Sarjan pistepörssin seuraavilta sijoilta löytyivät Luoma ja Mettälä pisteen ja kahden päästä.

Kauden tarkemmat analyysit ovat luvassa muutaman päivän hengähdystauon jälkeen. Runkosarjan voittoa juhli FC Kemi ja Alastaron voittanut GFT päätyi kolmanneksi.