Martin Zeno palaa Bisonsiin

0
Martin Zeno on juhlinut Bisonsissa kahta Suomen mestaruutta. Kuvassa Pantteripatsasta nostava Zeno riemuitsee Loimaan torijuhlassa keväällä 2013. Kuva: LL arkisto / Tiina Naula
Martin Zeno on juhlinut Bisonsissa kahta Suomen mestaruutta. Kuvassa Pantteripatsasta nostava Zeno riemuitsee Loimaan torijuhlassa keväällä 2013. Kuva: LL arkisto / Tiina Naula

KORIPALLO Martin Zeno, 29, palaa Bisonsin koripallojoukkueeseen. Kaksi Suomen mestaruutta Bisonsin kahtena ensimmäisenä vuonna voittanut yhdysvaltalaislaituri palaa Loimaalle hieman yli vuoden tauon jälkeen. Bisonsin ja Zenon sopimus kattaa kaksi pelikautta, kuluvan kauden loppuun sekä kauden 2015–2016.
197-senttinen Texas Techin kasvatti ylsi Korisliigan runkosarjakaudella 2011–2012 kymmenen parhaan joukkoon niin pisteissä (20,0), levypalloissa (8,3), syötöissä (3,1) kuin tehoindeksissäkin (19,7). Keväällä 2012 Zeno oli Korisliigan finaalien paras pistemies 21,5 pisteen ottelukeskiarvollaan.
Seuraavalla mestaruuskaudella Zeno palkittiin Korisliigan parhaana ulkomaalaispelaajana. Zeno vei liigan korikuninkuuden upottamalla 22,4 pistettä ottelua kohden. Lisäksi hän teki 6,9 levypallon, 3,8 syötön, 1,2 riiston sekä 0,9 blokin keskiarvot.
Zeno loukkaantui hieman ennen kuluvaa kautta ja on kuntouttanut itseään Amerikassa. Bisons toteaa tiedotteessaan, ettei tarkkaa päivämäärää paluusta tositoimiin vielä osata antaa, mutta kuntoutus on sujunut erinomaisen hyvin. Zeno liittyy Biisoniperheeseen tammikuussa.
– Zenosta tuli lyhyessä ajassa yksi rakastetuimmista Bisons-pelaajista. Tieto Zenon paluusta otetaan varmasti Loimaalla vastaan melkoisen iloisissa tunnelmissa, Bisonsista todetaan.