Kirjastoasiointi hoituu jo itsepalveluna Punkalaitumella

0

PUNKALAIDUN – Tätä on ihan helppo käyttää, Pohjoisseudun koulun kolmasluokkalainen Siiri Ylösmäki näyttää ja vilauttaa kirjan takakantta viivakoodinlukijan alla. Hän on koulutoveriensa kanssa käymässä Punkalaitumen kirjastossa ja palauttaa viimeksi lainaamansa kirjat ennen kuin lainaa taas uusia.

Iida Mettänen, Siiri Ylösmäki ja Nita Mahlamäki koekäyttäjinä. Hyvin sujui. Tytöt olivat kirjastokäynnillä Pohjoisseudun koulusta. Kuva: Anu Salo
Iida Mettänen, Siiri Ylösmäki ja Nita Mahlamäki koekäyttäjinä. Hyvin sujui. Tytöt olivat kirjastokäynnillä Pohjoisseudun koulusta. Kuva: Anu Salo

Molemmat toimenpiteet hoituvat nyt itsepalveluna automaatilla, joka on ollut kirjaston asiakkaiden käytössä parisen viikkoa. Ensi kokemukset ovat rohkaisevia nyt, kun tietoliikenneyhteydet on alkuvaikeuksien jälkeen saatu viimein toimimaan. Automaatti ohjaa asiointia kirjallisin ohjein vaihe vaiheelta. Kun on kerran kokeillut, on homma hanskassa ja kirjat tai muu aineisto kassissa. Palautus sujuu samaan malliin.

SUURISSA KIRJASTOISSA itsepalvelu on jo vakiintunutta arkipäivää, pieniin se on alkanut tulla vähitellen. Punkalaitumella hankintapäätös tehtiin viime vuonna.
– Laite tuli meille jo joulukuussa, mutta ensi lainat sillä tehtiin vasta nyt maaliskuussa, Punkalaitumen kirjastotoimenjohtaja Jari Hjelm sanoo.

Anu Salo

 

Lue lisää 19.3.2015 lehdestä