Sampo kylvetti heikon Hurrikaanin

0

LENTOPALLO Sampo–Hurrikaani 3–0 (25–23, 25–17, 25–16).

Kuuden ottelun voittoputki katkesi kertaheitolla Siilinjärvellä, kun Pielaveden Sampo osoitti joukkuepelaamisen ja tahdon merkitystä sunnuntaina Hurrikaanin vierailulla. Kamppailu oli täysin kotijoukkueen kolmen erän näytös, jossa Hurrikaani jätettiin kylmästi statistin osaan.
– Saimme maistiaisia siitä, kun kahdesta joukkueesta vain toista kiinnosti pelaaminen. Sampo pelaa tällä hetkellä niin kovalla itseluottamuksella, että me emme omalla heikolla pelaamisellamme pystyneet edes rehellisesti haastamaan, pettynyt Ville Kakko sadatteli.
Kakko oli turhautunut ja tuskastunut pelaajiensa esiintymiseen, joka jätti paljon kysymysmerkkejä ilmaan jatkoa ajatellen. Viimeiseen kolmanteen erään valmentaja teki radikaalin ratkaisun ja vaihtoi lähes koko ykköskuusikon kentältä pois ja laittoi nuorisokaartin kentälle.
– Halusin laittaa ne kentälle, jotka sinne oikeasti halusivat. Samalla meidän ykkösmiehemme saivat aikaa miettiä jo tulevaa tiistain tärkeää kärkikamppailua.

OTTELUSSA HURRIKAANI jatkoi samalla heikolla asenteella, jolla se oli onnistunut nappaamaan kolmesta edellisestä pelistä täydet pisteet. Nyt vastus vain oli monta astetta parempi kuin Loimaalla aikaisemmin vierailleet heittopussit Särkät, KoVe ja Riento. Hurrikaani onnistui koko ottelussa nappaamaan vain kolme torjuntapistettä, joka on häkellyttävän vähän. Sen lisäksi syöttöruudussa ei tapahtunut oikein mitään. Vain kaksi ässää ja 12 syöttövirhettä on karmea luku. Edes viime peleissä ilmiliekeissä pelannut Vladimir Cedic (9 pist. +3) ei nyt pystynyt kannattelemaan joukkuettaan vaan vajosi muun joukon mukana.
– Suurin ero asenteen lisäksi tuli meidän syöttö- vastaanottopelaamisessamme. Olimme selvästi heikompia kuin Sampo. Näin heikosta vastaanotosta ei voinut oikein kaksista hyökkäyspeliä rakentaa. Eikä kenestäkään edes ollut hyökkäysten ratkaisijaksi.
Vaikka tappio tulikin, pitää muistaa, että Hurrikaanin kamppailu kolmannesta sijasta on edelleen omissa käsissä. Kilpajuoksu Loimun kanssa jatkuu luultavasti kiivaana runkosarjan loppuun saakka. Eroa on Hurrikaanin hyväksi kaksi pistettä. Tiikerit kohtaa juuri Hurrikaanin ja Loimun peräkkäisinä päivinä. Vähintään pari pistettä tekisi hyvää, koska oletettavasti Tiikerit peluuttaa vain toisessa pelissä nimimiehiä Olli-Pekka Ojansivu ja Matti Hietanen. Jompikumpi Hurrikaani tai Loimu pääsee siis haastamaan Tiikereitä hiukan helpommin.

Valtteri Arra