Hurrikaanin tappio Akaa-Volleylle kiristi kamppailua runkosarjan voitosta

0

Lentopallo
Valtteri Arra
Akaa-Volley–Hurrikaani 3–0 (25–17, 25–12, 25–17).

Sarjanelonen Akaa-Volley isännöi keskiviikkona Hurrikaania Mestaruusliigan kärkipelissä. Kentällä huippuotteita esitti vain kotijoukkue, vaikka kyseessä oli sarjan huippuottelu.
Akaa-Volley oli suorastaan ylivoimainen. Hurrikaanin lataus oli jäänyt Loimaalle, eikä se saanut missään vaiheessa ottelua koneitaan käyntiin. Saamattomuudesta kertoo parhaiten joukkueen teholukema, joka jäi peräti kymmenen pistettä miinukselle.

Akaa-Volley otti ohjat käsiinsä heti alusta saakka. Sen syöttöpeli löi alkutahdit murskajaisille. Sen jälkeen kotijoukkueen torjuntapeli vaimensi Hurrikaanin hyökkäämisen totaalisesti. Sakari Mäkinen ei löytänyt alkuunkaan pallon mentävää aukkoa vieraiden torjunnasta, vaan vaipui vaihtopenkille jo ottelun avauserässä.
– Akaa syötti hyvin. Se teki meidän pelaamisesta vaikeaa. Olisi pitänyt rauhoittaa enemmän pelaamista, mutta se meni koheltamiseksi, Hurrikaanin päävalmentaja Jussi Heino analysoi.
Vaikka ottelun lopputulos ei mairittele Hurrikaania, nosti Heino Mikko Suomalaisen ja Peter Vuorisen pelaamisen esille.
– Mikko torjui hyvin, sulki Akaan hyökkäyssuuntia pois. Samoin ”Petsku” suoriutui hienosti ottaen huomioon kaverin kokemuksen.

Kotijoukkueelta kokeneet Urpo Sivula ja Joni Mikkonen rohmusivat eniten pisteitä, mutta Panu Pitkäsen (5 torjuntaa) pelaaminen oli myös voiton kannalta ratkaisevaa. Hurrikaanileiristä eniten pisteitä tekin Antti Ropponen (13 pistettä), mutta vastapainoksi syöttöviivan takana oli suuria vaikeuksia.
– Meillä on ollut alla kevyempi viikko. Käytiin pohjoisessa pelaamassa pari peliä ja sen jälkeen ollaan otettu hiukan rauhallisemmin, Heino paljasti.
– Oltaisiin voitu syöttää rohkeammin, mutta nyt se jää lauantain kotipeliin. Silloin pitää uskaltaa syöttää paremmin.

Hurrikaanin vierastappio Akaa-Volleylle oli seurahistorian ensimmäinen tappio.
Edelleen Hurrikaani jatkaa Mestaruusliigan kärjessä ja akaalaiset neljäntenä. Tappio kuitenkin kiristi kamppailua runkosarjan voitosta.
Näyttää siltä, että jäljellä olevien otteluiden merkitys vain kasvaa. Ja viidessä viimeisessä ottelussa Hurrikaani kohtaa vielä kahdesti Valepan. Lauantain kotipeli Vantaa Ducksia vastaan pitää hoitaa kolmen pisteen arvoisesti.