Ducks tasoitti sarjan

0

Ducks-Hurrikaani 3-1 (21-25, 29-27, 25-23, 25-21)

Mestaruusliigan puolivälierän toinen osaottelu Hurrikaanin ja Vantaan Ducksin välillä pelattiin perjantaina Vantaan Lumo-areenalla. Hurrikaani voitti ensimmäisen osaottelun keskiviikkona Loimaalla 3-0.

Hurrikaani aloitti ottelun hankkimalla pisteet 6-8 itselleen torjuntaröykkiöllä. Ducks pysyi kuitenkin hyvin mukana eikä alkanut varoa hyökkäyksiään. Ensimmäisen kerran Hurrikaani pääsi karkuun Samuli Kaislasalon syöttövuorolla. Ducksilla oli vaikeuksia vastaanotossa, kun Hurrikaani pääsi hyökkäämään vahvoja vastahyökkäyksiä. Lopullinen ratkaisu tapahtui Niklas Seppäsen syöttövuorollaan tekemällä neljällä pisteellä. Näin vierasjoukkue pääsi eräpallotilanteeseen ja lopulta erävoittoon. Panostus aloitussyöttöön oli hurja, sillä selvästä erävoitosta huolimatta Hurrikaani teki jopa kuusi suoraa syöttövirhettä.

Toinen erä alkoi Hurrikaanin kannalta mollivoittoisasti. Ducks sai koneensa käyntiin huomattavasti ensimmäistä erää paremmin. Vasta tappiotilanteesta 15-6 käynnistyi Hurrikaanin takaa-ajo. Erityisesti Niklas Seppäsen syöttövuorolla Hurrikaani pääsi jo kolmen pisteen päähän 15-12. Syöttövuorolle mahtui mm. kaksi peräkkäistä ässää. 18-17-tilanteessa Ducksin valmentaja Juho Rajala turvautui aikalisään. Hurrikaanin pitkä takaa-ajo tuotti tulosta ja ryhmä pääsi kokeilemaan ensimmäistä eräpalloa tilanteessa 22-24. Mutta kolme seuraavaakaan Hurrikaanin eräpalloa eivät tuottaneet tulosta, vaan erä päättyi Ducksin 29-27 erävoittoon Lauri Lehtosen torjunnalla. Kahden erän jälkeen Hurrikaanin ehdoton hahmo oli Niklas Seppänen, joka kunnostautui jokaisella osa-alueella. Karri Kutinlahti puolestaan oli viidellä suorituksellaan kentän torjuntakuningas

Toisessa erässä Eemeli Koukin tilalle kentälle tullut Tapio Toiviainen jatkoi kolmannessa erässä toisena yleispelaajana. Toiviainen merkkauttikin erän alkupuolella yhden ässäsyötön ja yhden torjuntapisteen. Ducks onnistui torjunta-/puolustuspelissään aiempia eriä paremmin. Lisäksi Marko Määttäsen ja Joonas Jokelan hyökkäyksiä Hurrikaani ei onnistuneet puolustamaan. 10 pisteen jälkeen Hurrikaani joutui suorittamaan koko ajan 2-3 pisteen tappioasemassa. Sama ero jatkui loppuun asti ja Ducks siirtyi erin 2-1 ottelun johtoon.

Hurrikaani siirtyi kuskin paikalle neljännessä erässä ja nappasi 7-11 johdon. Sitten alkoi kuitenkin punainen sarake täyttyä tilastoissa: Seppäselle ja Suomalaiselle syöttövirhe sekä Kutinlahdelle hyökkäysvirhe, jolloin Ducks hinattiinkin mukaan erään. Ducks kiitti ja painoi kaasua lisää. 14-12 tilanteessa Jussi Heino keräsi ryhmän ympärilleen neuvonpitoon. Mikään ei auttanut, vaan Ducksin Marko Määttänen ja Joonas Jokela hyökkäsivät erä- ja otteluvoiton arvoisesti.

Otteluvoitot ovat nyt 1-1 ja lauantaina 13.3. klo. 17 pelataan taas Loimaan liikuntahallissa. Ottelun voittava joukkue jatkaa välieräsarjaan ottelupari VaLePa – Etta -voittajaa vastaan ja hävinnyt joukkue aloittaa valmistautumisen uuteen kauteen.