Hurrikaani yllätti Hurmoksen

0

Hurrikaani- Loimaa – Karelian Hurmos 3-0 (25-17,25-14,25-23)

 

Hurrikaani- Loimaa onnistui yllättämään Mestaruusliigan kotipelissä Karelian Hurmoksen. Hurmos on tälle kaudelle luonut nahkansa uudelleen, eikä liigan kestofloppaajan leimasta ole enää mitään jäljellä. Toista kautta Hurmosta valmentava Matti Alatalo on joukkueensa kanssa tehnyt koko kesän ja alkaneen syksyn kovin töitä, ja nyt se työ alkaa tuottamaan hedelmää. Mutta keskiviikkona Hurrikaani riisui Hurmoksen totaalisesti aseista. Niin taktisesti kuin taidollisestikin kotijoukkue vei ja vieraat vikisivät.

Kaksi ensimmäistä erää isännät pitivät yllä sellaista pommitusta, että joensuulaiset eivät voineet kuin seurata vierestä. Ensimmäistä kertaa tällä kaudella Hurmos sortui omiin virheisiin, joista Hurrikaani rankaisi tehokkaasti. Kun tähän mennessä vieraiden vastaanottopelaaminen oli ollut liigan parasta, nyt Hurrikaani pommitti sen totaalisen rikki. Aleksi Muukkonen kunnostautui neljällä ässällä, Luka Marttilan ja Antti Ropposen säestäessä yhdellä ässällä. – Tänään pelattiin ehjä peli. Ote pysyi meillä koko ajan, joukkueensa parhaana palkittu Muukkonen summasi. Vain kolmannessa erässä syntyi edes pieni taistelu erävoitosta. Siinäkin Hurrikaani oli koko ajan niskan päällä, pelaten fiksusti ja rauhallisesti vaikeat paikat. Hurmos puolestaan sortui räiskimiseen, mikä vauhditti joukkueen erätappiota.

Muukkosen onnistumisen lisäksi Mikko Suomalainen saalisti viisi torjuntapistettä. Koko joukkue onnistui torjuntapelaamisessa paremmin kuin kertaakaan koko kaudella. Jussi Heinon mukaan joukkue oli opiskellut Hurmoksen hyökkäyspelaamisen tarkkaan, ja se tuotti keskiviikkona tulosta. Eetu Häyrinen tuskaili koko ottelun ajan tehojen puuttumisen kanssa. Häyrinen oli malliesimerkki siitä, miten kotijoukkue onnistui verkolla pimentämään vieraiden hakkurin. Kun joukkueen puolustuspelaaminen oli myös mallikasta, oli joensuulaisten eväät syöty.

– Meillä on ollut hyvä alkukausi tuloksellisesti, silti meidänkin pelistä löytyy parannettavaa. Varsinkin hyökkäyspelaamisessa on asioita, joita pitää hioa, Hurmoksen päävalmentaja Matti Alatalo kommentoi.

Kotijoukkueen leirissä kotivoittoa osattiin arvostaa, sillä kauden avauskierroksella Hurmos oli kotikentällään puhtaasti 3-0 parempi. Nyt näyttää siltä, että Hurrikaani on kuronut tasoeron umpeen. Muukkosen ja Ropposen lisäksi Luka Marttilan laitahyökkäämiseen ei vieraat löytäneet lääkkeitä.

Hurrikaanin pelit jatkuvat jo lauantaina vieraspelillä Pieksämäellä, jossa vastassa on kotijoukkue Savo Volley. – Toivottavasti saamme silloinkin terävän alun otteluun, samalla tavalla kuin tänään, Heino toivoi.

 

Valtteri Arra