Loimaalla on mahtavat puitteet menestyä

0
Mielipiteet Loimaan Lehteen toimitus@loimaanlehti.fi

Hyvät ihmiset, haluan nyt taas kirjoittaa teille. Toivottavasti ette pahastu.
Uskoni loimaalaisiin ei tunnu hiipuvan, koska nyt haluan sekoittaa pakkaa, vähän samalla tavalla, kuin Kuutamokeikassa aikoinaan Alastarolla.

En halua astua kenenkään varpaille, mutta olen sitä mieltä ja jokunen muukin, että meillä Loimaalla on aivan mahtavat puitteet menestyä, mutta jostain syystä niitä ei osata käyttää maksimaalisen tehokkaasti.

Kuten jo kerran aiemmin ehdotin, että nimetään Loimaa henkisesti Peyton Placeksi, aletaan olla rikkaita siinä mittakaavassa. Suvaitaan erilaisuutta, mutta ennen kaikkea aletaan tehdä yhdessä sitä yhteistä hyvää. Jätetään poterot, kun alamme ajattelemaan toisten parasta, luulen että itsellekin jää jotain, ainakin auttamisen ilo.

Loimaan Teatterikin alkoi ajatuksella, että kaikki teatteriryhmät olisivat mukana Loimaan Teatteriyhdistyksessä. Kaikki saivat edustajan hallitukseen, mutta aika ei ollut valmis silloin, niinpä kourallinen jästipäitä tappeli Loimaalle teatterin, lopulta monien koukeroiden ja EU-hankkeiden jälkeen Nahkalinnaan, jossa se edelleenkin on, ja nyt jo 20 vuotta.

Seuraavat yhdistettävät meillä olisivat muusikot. Meillä on musiikkiopisto, jossa saa opiskella jos mitä musiikin saralta. Meillä on monia ja monia erilaisia kokoonpanoja, jotka rakastaisivat esiintymiseen johtavia toimeksiantoja. Nyt korona-ajan jälkilaineella (toivottavasti, ei tyventä ennen myrskyä) moni musiikkihenkilö on menettänyt uskonsa keikkakalenterin täyttymiseen.
Haluankin nyt haastaa ainakin kolme tahoa yhteiseen ponnistukseen.

Kaikki musiikintekijät; soittajat, laulajat, säveltäjät, sanoittajat, tuottajat. Tanssiva yleisö, tanssimisesta vasta kiinnostuneet, tanssin harrastajat tai muuten vain tanssiin rakastuneet. Yrittäjät joilla olisi resursseja vapaana tilojen suhteen.

Lisään vielä tahon, jolla olisi myös annettavaa ja se on sanataiteen tekijät ja esittäjät. Eikä pidä unohtaa, että kaikki toteuttaminen vaatii ihmisen työtä, eli talkoolaiset ovat tuiki tärkeitä. Tätä yhteistyötä kuulutan nyt niin nuorten, kuin kaikkien muidenkin ikäisten korville.

Koskaan ei ole sellainen aika, että kaikki kiinnostuneet pääsevät aloituspisteeseen mukaan, kyselen kuitenkin teiltä, mikä olisi se viikonpäivä, kun haluaisitte tanssia harrastukseksenne niin sanottua. lavatanssia ja tähän kuuluu rokki myös.
Muitakin mielipiteitä saa laittaa, enkä pahastu vastuksestakaan.

Leena Salonen