Joulunavauksessa iloitaan tonttu- ja piirileikkien tahdissa

0
Lucia-kulkue toi valon torille Loimaan joulunavauksessa vuonna 2019. Arkistokuva: Katriina Reijonen.

Loimaa
Perinteinen Loimaan iloinen joulunavaus käynnistyy jouluparaatilla Heimolinnan puoleisesta torinurkkauksesta. Joukkoja tulevat johtamaan joulupukki ja -muori tonttuineen. Suuntana on Kauppatori, jossa sattuu ja tapahtuu illan aikana.
Jouluhärdellin julistuksen ja kaupungin edustajan Tarja Mäki-Punto-Ristasen tervehdyksen jälkeen sytytetään jouluvalot. Siitä voivat nälkäisimmät suunnata riisipuurolle ja muut joulupukin mökille pukkia ja muoria tervehtimään. Kojulla on mahdollisuus tipauttaa lahjatoiveensa postilaatikkoon, josta tontut vievät kirjeet kiireen vilkkaa Korvatunturille. Joulupukin apuriponi on myös valmiina kyydittämään perheen pienempiä. Rapsutteluja ja silittelijöitä odottelevat puolestaan Hellikit ry:n eläinystävät.
Tänä vuonna iloinen joulunavaus on erityisen iloinen, sillä luvassa on paitsi jouluista musiikkia myös yhteistansseja. Soittamisesta ja laulamisesta vastaa Half Dozen band ja piiri- sekä tonttuleikkien pyörteisiin opastavat Loimaan teatterin nuoret Mekku Mutalan johdolla. Luvassa on lisäksi jouluista jumppaa lentopalloseura Hurrikaanin vetämänä.
Loimaan kauppa ja palvelut yhdistys ry:n puheenjohtaja Leena-Maija Pärssinen toivookin ihmisten lähtevän innoissaan riemukkaaseen menoon mukaan.
– Toiveenamme on, että löydämme näin yhdessä joulutunnelman.
Yrittäjien ja yhdistysten järjestämän joulunavaustapahtuman merkitys on Leena-Maija Pärssisen mielestä siinä, että se sysää ajatukset kohti joulua.
– Tämä on toki vielä iloista hulabaloota, mutta vähitellen isompien ja pienempien hankintojen jälkeen ruvetaan rauhoittumaan varsinaiseen juhlaan.
Hän myös toivoo kaupunkilaisten muistavan joulun alla, ettei ostoksille tarvitse lähteä merta edemmäs kalaan.
– Loimaan seudulla on lähes joka kylässä omat joulumyyjäisensä ja lisäksi paikallisista liikkeistä saa kaiken. Mukana tulee vielä erityisen hyvä palvelu, josta kaupunkimme on tunnettu, hän muistuttaa.

Loimaan iloinen joulunavaus Kauppatorilla pe 18.11. klo 18.